Şifa kermesi

Güncelleme Tarihi:

Şifa kermesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2023 16:53

Depremin ardından Kesikköprü Kamp Alanı’na yerleşen 51 depremzede kadının 8 haftalık el emeği ürünleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) öncülüğünde ve Ankara Kent Konseyi (AKK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen kermeste beğeniye sunuldu. Kermese katılan depremzede Gülser Alkayış, “Üretmek bana şifa gibi geldi” dedi.

Haberin Devamı

Deprem faciasının ardından ABB’nin Kesikköprü Kamp Alanı’nda misafir edilen depremzede ailelerin el emeği ürünlerinin yer aldığı ‘İyiliğe Davetlisiniz’ çağrısıyla gerçekleştirilen kermes başkentlilerin yoğun ilgisini gördü. ABB öncülüğünde, Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte 51 depremzede kadın Kesikköprü’de bulunan üretim atölyesinde 8 haftalık çalışma sonucunda ortaya çıkardıkları el emeği ürünlerini sergiledi. Binin üzerinde el emeğini ürününün yer aldığı kermeste deprem bölgesinde bulunan kadın kooperatiflerinden getirilen yöresel ürünler de yer aldı.

TÜM GELİR DEPREMZEDE MİSAFİRLERE

Şifa kermesi

Haberin Devamı

Depremden etkilenen kadınların el emeği ürünlerinin yer aldığı kermesten elde edilecek gelirin yine depremzede misafirlere hibe edileceğini dile getiren AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, özetle şunları söyledi: “Kesikköprü’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin misafir ettiği 51 depremzede kadın, üretim atölyesinde 8 haftalık çalışma ile birbirinden güzel el emeği ürünler tasarladı. ‘İyiliğe Davetlisiniz’ çağrısıyla gerçekleşen kermes ile depremzede kadınların yapmış olduğu ürünleri, başkentlilerle buluşturduk. Öte yandan Hatay’da bulunan kadın kooperatiflerinden getirilen yöresel ürünleri de bileşenlerimiz ve Ankara halkıyla buluşturduk. Kesikköprü Kamp Alanı’nda misafir edilen ve depremden etkilenen kadınların ürettiği el emeği ürünlerin başkentlilerle buluştuğu kermesimizin tüm geliri, yine depremzede misafirlerimize verilecektir. Ankara Kent Konseyi, depremin birinci gününden itibaren dayanışmanın kalbi. Bu anlamda çalışma ve faaliyetlerimizi de aralıksız sürdürmeye devam edeceğiz.” Deprem faciasından sonra Kesikköprü’deki üretim atölyesinde ortaya çıkardıkları ürünleri Ankaralılarla buluşturan depremzede kadınlar ise başkentin dayanışmasına hayran kaldıklarını dile getirerek özetle şunları söyledi:

ANKARA BİZE KUCAK AÇTI

Haberin Devamı

Şifa kermesi

Gül Meraklı (45): “Meydana gelen deprem sonrası Kahramanmaraş’tan Ankara’ya geldik. Kesikköprü’de kalıyoruz ve orada kaldığımız süre boyunca el emeğine dair çalışma ve atölyelere katıldık. Sabun ve keçeden ürünler yapmayı öğrendim. Kahramanmaraş’ta çeyiz dükkânım vardı dükkânımı kapatıp buraya geldim. Ankara bize kucak açtı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi’ne çok teşekkür ederim. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bir nebze de olsa deprem korkusunu geride bırakmayı denedik.”

ÜRETMEK ŞİFA GİBİ GELDİ

Şifa kermesi

Gülser Alkayış (37): “Adıyaman’da meydana gelen deprem sebebiyle evimiz yıkıldı ve ailecek Ankara’ya geldik. Yaklaşık iki aydır Kesikköprü’de kalıyoruz. El sanatlarına yatkınlığım vardı ama bu kadar üst düzeyde değildi. Bir tek makrome yapmasını biliyordum. Şimdi burada hocalarım sayesinde keçe yapımı ve diğer el sanatlarını öğrendim. İnsan depremin yarattığı travmadan çıkınca ne yapacağını bilemiyor. Bu noktada üretmek bana şifa gibi geldi, kendimize getirdi. Ankara bize kollarını açtı.”

Haberin Devamı

Şifa kermesi

Şifa kermesi

Kermese katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, tek tek stantları gezerek sergilenen el emeği ürünleri yakından inceledi.

BAKMADAN GEÇME!