Siber dünyanın mevzuatı Bilişim Hukuku’nda

Güncelleme Tarihi:

Siber dünyanın mevzuatı Bilişim Hukuku’nda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2010 00:00

Hızla değişen “siber dünya”ya ait suçlar, internet hukuku, iletişimin denetlenmesi gibi konu başlıklarıyla Türkiye’nin bilişim mevzuatının anlatıldığı “Bilişim Hukuku” isimli kitap, Türkiye Bankalar Birliği tarafından yayımlandı.

Kitap, bilişim hukuku, e-devlet, e-ticaret, e-bankacılık çalışanları, kamu ve özel sektör bilişim çalışanları, mühendislik ve iletişim fakültesi öğrencileri gibi geniş bir kesime hitap eden kitap, kolay ve anlaşılır diliyle dikkati çekiyor.

Eski RTÜK Başkanvekili ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zakir Avşar ile Prof. Dr. Gürsel Öngören’in imzasıyla yayımlanan 350 sayfalık kitaba, Türkiye Bankalar Birliği’nin internet sitesinden ücretsiz ulaşılabiliyor.

Prof. Dr. Zakir Avşar, “Bilişim Hukuku” kitabı ve bu alanda yapılan bazı hukuki düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avşar, çok hızlı değişen, gelişen ve dönüşen bir alan olan bilişim alanına ait hukuki ve teknik düzenlemelere duyulan ihtiyacın giderek arttığını ifade etti.

Siber alem denilen bilişim dünyası üzerine yapılan çalışmaların yaşanan hızlı değişimin etkisiyle daha yayınlanmadan eskidiğini, yetersiz kaldığını anlatan Avşar, literatürdeki bilişim hukuku, sanal suçlar, internet hukuku, siber suçlar, iletişimin denetlenmesi gibi konularda çok yetkin çalışmaların bulunduğunu, ancak bunların yaşanan değişimin etkisiyle güncellenmeye muhtaç hale geldiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!