Sezonun sonunda gençlik rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Sezonun sonunda gençlik rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2020 16:35

Kırmızı-siyahlılar, Eryaman Stadı’ndaki maçtan, ikinci yarıda yediği gollerle 3-0 yenik ayrılırken, sahaya çıkan 11’de, alt yapıdan yetişen 6 oyuncu görev yaptı, 5 futbolcu da yedek kulübesinde yer aldı.

Haberin Devamı

Süper Lig’in 34. ve son haftasında Beşiktaş’ı konuk eden Gençlerbirliği, Eryaman Stadı’ndaki mücadeleden 3-0 yenik ayrıldı ve Cemil Usta Sezonu’nu yenilgi ile kapadı. 34 hafta sonunda 36 puanda kalan kırmızı-siyahlılar, ligi 13. basamakta bitirdi.
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sezonun son hafta maçında genç futbolculara şans verdi. Kırmızı-siyahlı ekipte altyapıdan ilk 11’de 6, 20 kişilik kadroda ise 11 oyuncu yer aldı.
Gençlerbirliği, Süper Ligde kalmayı geçen hafta alınan sonuçların ardından garantilerken, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, 19 yaşındaki Sami Gökhan Altıparmak ile 21 yaşındaki İlker Karakaş ve Arda Kızıldağ’a 11’de şans verdi. Genç futbolcular Sami Gökhan ve İlker, Süper Lig’de ilk kez 11’de maça başladı.
Bu oyuncuların yanı sıra; Beştepe’nin altyapısından yetişen; Halil İbrahim Pehlivan, Berat Ayberk Özdemir ve Soner Dikmen, aynı anda sahada görev yaptı. Yedekler arasında ise Gençlerbirliği alt yapısından yetişen diğer isimlerden; Burak Çapkınoğlu, Atalay Gökçe, Ahmet Oğuz, Rahmetullah Berişbek ve Abdullah Şahindere yer aldı.

BOGDAN STANCU KADRODA YOKTU

Gençlerbirliği’nin 14 golle en skorer futbolcusu olan Bogdan Stancu, sakatlığı nedeniyle son maçta forma giyemedi. Gençlerbirliği’nin, Göztepe’yi 3-1 yendiği maçta takımının ikinci golünü atan Rumen futbolcu, bir sezonda aynı ligde ilk kez 14 gole ulaşarak, kariyer rekorunu kırmıştı.
Başkent ekibinde Stancu’nun dışında; Yasin Pehlivan, Nadir Çiftçi, Sefa Yılmaz, Fabricio Baiano, Stephane Sessegnon, Kristoffer Nordfeldt ve genç oyuncu Ömer Alper Tatlısu sakatlıkları, Polomat ise cezası nedeniyle kadroya dahil edilmedi.

BÜYÜKLERE KARŞI GALİBİYET ALAMADI

Gençlerbirliği bu sezon 4 büyük takım; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’a karşı oynadığı maçlarda galibiyet alamadan sezonu tamamladı. Kırmızı-siyahlılar, bu maçlarda 3 beraberlik (Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe) maçlarında alırken, bu ekiplere karşı birer kez kaybederken, Beşiktaş’a 2 karşılaşmada da yenildi. Bu maçlarda 6 gol atarken, kalesinde 20 gol gördü. Başkent temsilcisi, ligi şampiyon tamamlayan Medipol Başakşehir’e karşı çıktığı iki müsabakada da sahadan mağlup ayrıldı. Başkent derbisinde ise Ankaragücü’ne ilk maçta 2-1 yenildi, rövanş mücadelesini ise 1-0 kazandı.

Sezonun sonunda gençlik rüzgarı


SAĞLAM ADIMLAR ATILACAK

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, Süper Lig’de kalma hedefini gerçekleştirdiklerini, gelecek sezon için ise daha sağlam adımlar atacaklarını söyledi.
Murat Cavcav, 2019-2020 sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Sezonu 13. sırada bitiren başkent ekibinin başkanı Cavcav, “Ligde kalmak Gençlerbirliği gibi Cumhuriyet ile yaşıt bir takım için kesinlikle başarı değil. Ancak bir senelik aranın getirdiği psikolojik, ekonomik durumlar ve salgının olumsuz etkileri var. Bu sezona dair, ait olduğumuz ligde kalmakla yetinmemiz gerekecek. Gelecek sezondan itibaren eski günlerine dönmeye çabalayan bir Gençlerbirliği olacak” dedi.
Cavcav, salgının tüm takımlar gibi kırmızı-siyahlı ekibi de kötü etkilediğine değinerek, şöyle konuştu:
“Düşünün maç yok, galibiyetlerden ya da beraberliklerden geliriniz yok ancak futbolcunuzun maaşı, giderler devam ediyor. Futbolcularımızı, çalışanlarımızı mağdur etmemek için çabaladık. Elimizden geldiğince de bunu başardık. Sezon başındaki hedefimiz, öncelikle gediklisi olduğumuz lige yeniden adapte olmak ve ayakta kalabilmekti. Çok şükür ki takımımızı ligde bıraktık. Gelecek sene için daha sağlam adımlar atacağız.”

GENÇLERİN SAYISI ARTACAK

“Gençlerbirliği için artık genç oyuncu oynatması, çıkarması değil, oynatmaması haber değeri taşır. Beşiktaş maçının kadrosunda altyapıdan 11 futbolcumuzun yer aldığına dikkati çekmek istiyorum. Bu futbolculardan 6’sı maça 11’de başladı. Gençlerimiz bizim kimliğimiz. Berat Ayberk Özdemir, ilk Süper Lig sezonunda önemli aşama kaydetti, takım kaptanlarımızdan Halil İbrahim Pehlivan geçmiş yıllara oranla daha istikrarlı bir görüntü sergiledi. Yine ilk Süper Lig sezonunu yaşayan Soner Dikmen de takımımız için zor anlarda sorumluluk aldı ve görevini yerine getirdi. Gençlerimiz Arda Kızıldağ, Rahmetullah Berişbek, İlker Karakaş, Gökhan Altıparmak da bu sene forma şansı buldu ve ellerinden geleni yaptı. Sayı daha da artacak. Ben çocuklarımıza güveniyorum. Altyapımızda oynayan her bir çocuğumuz ve anne babaları Gençlerbirliği’ne güvensin. Gençler en doğru yerde.”

ONLARA SORUMLULUK VERECEĞİZ

“Altyapıdaki gençlere güvenerek sorumluluk vermeye devam edeceğiz. Altyapımız can damarımız olmaya devam edecek. Artık futbolcular için dinlenme vakti ama bizim için durmak yok. Altyapımızı geliştirmeye çalışacağız. Kadro planlamamızı da yine önce gençlerimizi kadromuza yazıp sonrasında eksik bölgelere takviye isimleri transfer ederek yapacağız. En önemlisi de yine ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız. Sizin aracılığınızla geride bıraktığımız zor günler ve olağanüstü sezon sebebiyle bütün takımlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gençlerbirliğim için de çok gol sevinci, çok mutluluk ve bunların sonunda da başarı temenni ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!