Sezona puanla başlamak önemli

Güncelleme Tarihi:

Sezona puanla başlamak önemli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2021 21:53

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Mustafa Dalcı, yeni bir takım olduklarının altını çizip, “Ritmi yakalamak belli bir sürecin geçmesini gerektiriyor. Buradan bir puan çıkarmak da değerli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü, TFF 1.Lig’in ilk hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Tuzlaspor ile 1-1 berabere kalırken, Teknik Direktör Mustafa Dalcı, yaptığı değerlendirmede, “Buradan 1 puan almak bizim için önemli” diye konuştu. Sezona yenilenen kadro ile giren Ankaragücü, maça başlarken bu isimlerden 9’una şans verdi. Kaleci Akın Alkan ile birlikte; savunmada Murat Uçar, Yusuf Abdioğlu ve Sinan Osmanoğlu, orta alanda Abdullah Durak, Hasan Hüseyin Acar ve Cem Ekinci, forvette ise Owusu ve Eren Derdiyok sahaya 11’de çıkan yeni transferler oldu. Geçen seneki kadrodan sadece Geraldo ve Pinto, müsabakaya 11’de başladı. İlerleyen bölümde ise yeni transferlerden Erdem Özgenç oyuna dahil oldu. Yeni transferlerden Ariyibi ile Aatıf ise 21 kişilik kadroda yer almadı. Ev sahibi ekip, maçın 18. dakikasında Safa Kınalı’nın golü ile öne geçerken, Ankaragücü’nün beraberlik golünü, ilk yarının uzatma anlarında Owusu attı.
Oyunun ilk yarısı genelde dengede geçerken, ikinci yarının ilk 30 dakikalık bölümünde ev sahibi ekip büyük baskı kurdu. Sarı-lacivertliler, bu süreçte kendi alanından çıkmakta zorlanırken, kalesinde de tehlikeli anlar yaşadı. Karşılaşmada Tuzlaspor’un iki topu direkten döndü.

Haberin Devamı

OYUNU TUTUP SAKİN KALAMADIK

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı 1-1 sona eren maçın ardından yaptığı değerlendirmede, dirençli bir takıma karşı istediklerini yapamadıklarını ve buna rağmen aldıkları 1 puanın önemli olduğunu söyledi. Yeni bir takım kurduklarını anlatan Dalcı, şöyle konuştu: “Ligin ilk maçı olması ve yeni bir takım olmamız başlangıç için önemli. Ritmi yakalamak belli haftaları buluyor. Yeni bir takımsanız içeride bazı şeyleri organize etmek için zamana ihtiyaç duyuyorsunuz. Tuzlaspor karşısında istediğimiz futbolu oynayamadık. Deplasmanda iyi ve dirençli bir takıma karşı oyuncularımın iyi mücadele ettiğini düşünüyorum. Pas oyununu ve topun bizde kalmasını ön plana almıştık. Oyunu tutabilsek, pas trafiğinde özgüvenli ve sakin kalabilseydik düşündüğümüz 3 puanı alabilirdik. İstediğimiz futbolu sahaya yansıtamamamıza rağmen buradan 1 puan almak bizim için önemli.”

Haberin Devamı

İKİNCİ HAFTADA RAKİP KOCAELİSPOR

Tuzlaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise sezona hem antrenman hem de transferler bakımından geç başladıklarını dile getirdi. Zamana ihtiyaçları olduğunu aktaran Tütüneker, “Çocuklar inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Kendilerini tebrik ediyorum. İyi bir futbol oynadık. İlerideki baskılarımız yerindeydi. Antrenmanlarda yaptığımız şeylerin meyvesini bu maçta aldık. Gelişmeye devam etmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalarda girdiğimiz pozisyonları gole çeviririz. İyi futboldan dolayı mutluyum” diye konuştu.
Ankaragücü, ligin ikinci haftasında Kocaelispor ile 22 Ağustos Pazar günü Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

 

Haberin Devamı

PENCEREDEN MAÇI İZLEDİLER

Tuzlaspor ile Ankaragücü, Vefa Stadı’nda karşılaşırken, sarı-lacivertli taraftarlar takımlarını İstanbul’da yalnız bırakmadı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar neticesinde deplasman takımının taraftarı stada giremezken, Ankaragücü taraftarları, sahayı gören evlerin penceresinden maçı izleyip, takımlarına destek olmaya çalıştı.Başkent temsilcisinin yeni transferi Owusu, çıktığı ilk resmi maçta gol sevinci yaşarken, takımına da bir puan kazandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!