Sezon planlaması Dalcı ile olacak

Güncelleme Tarihi:

Sezon planlaması Dalcı ile olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 16:14

Sarı-lacivertli camia ve taraftarlar arasında, Fatih Terim, Rıza Çalımbay ve İsmail Kartal gibi daha önce bu kulüpte görev yapmış isimler öne çıkarılırken, başkan, teknik patronluk konusunda hiç kimseyle bir görüşmesinin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de, bitime 3 hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen ve sezonun son maçının ardından düzenleyeceği kutlamalara hazırlanan Ankaragücü’nde, yeni sezon çalışmaları da hız kazanmış durumda. Sarı-lacivertli camiada ve kulislerde takımın başına tecrübeli bir teknik direktörün getirileceği yönünde haberler çıkarken, özellikle Fatih Terim, Rıza Çalımbay ve İsmail Kartal’ın isimleri ön planda tutuluyor.
Galatasaray ile sezon devam ederken yolları ayrılan Fatih Terim, halen Fenerbahçe’nin teknik patronluğunu yürüten İsmail Kartal ile Demir Grup Sivasspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay’ın ortak özelliği, üç ismin de daha önce Ankaragücü’nde görev yapmış olması.

TARAFTARIN YILDIZI TAM ANLAMIYLA BARIŞMADI

Ankaragücü’nde ikinci kez görevde bulunan ve bu sezon takımı Süper Lig’e taşıyan Teknik Direktörü Mustafa Dalcı ile sarı-lacivertli taraftarın yıldızı tam anlamıyla bir türlü barışmazken, özellikle başkan Faruk Koca, teknik adama olan güvenini ve inancını her fırsatta dile getirmeyi sürdürüyor. Koca ve ekibi, taraftar baskısının tepe noktasına ulaştığı anlarda bile teknik direktörün arkasında durup, sezon içinde kalkan görevini üstlenmişti.
Son dönemde teknik direktör arayışı olarak yürüyen süreçten Mustafa Dalcı’nın da rahatsızlık duyduğu ve kendi isteği ile takımdan ayrılıp, Spor Toto 1.Lig’de iddialı bir takımın başında görev almayı düşündüğü ileri sürülüyor.

KUPAYI KAZANIRSAM TAKIMIN BAŞINDA KALIRIM

Sarı-lacivertli taraftarların, ilk teknik direktörlük deneyimini Ankaragücü’nde yaşayan Fatih Terim’i, yeniden takımın başında görme isteği, başkan ve yönetim cephesinde fazla karşılık bulmamış gibi duruyor. Yöneticiler, Galatasaray yönetimleri üzerinde ağırlığı ve baskısını fazlasıyla hissetiren Terim ile Beştepe’de çalışmanın çok kolay olmayacağı görüşünde birleşirken, kulüp ekonomisini de iyi hesaplamanın önemine vurgu yapıyor.
Başkent ekibinin gündemindeki diğer isimlerden Rıza Çalımbay ile bir ön temas sağlandığı gelen bilgiler arasında. Uzun süredir Demir Grup Sivasspor’da görev yapan ve takımını belli bir çizginin üstene çıkaran deneyimli teknik adam da camianın istediği isimlerden. Bu sezon takımını Ziraat Türkiye Kupası finaline taşıyan Rıza Çalımbay’ın, yakın çevresine, “Kupayı kazanırsam Sivas’ta devam ederim. Bu olmazsa sonrası için durum değerlendirmesi yaparım’ diyerek açık kapı bıraktığı belirtiliyor.
Fenerbahçe yönetiminin Portekizli teknik adam Joge Jesus ile temasa geçtiği bilgilerinden sonra kulüpte ikinci adam olarak görev almayacağını açıklayan İsmail Kartal’ın da Ankaragücü teknik direktörlüğü için adı geçtiği konuşuluyor.
Sarı-lacivertli ekibi 2017-2018 sezonunda TFF 1.Lig’den Süper Lig’e taşıyan Kartal’a karşı camianın büyük kısmının sempatisi mevcut. Ancak Kartal’ın görevde iken o dönem ki mevcut yönetimi hedef alan bildiri gibi açıklaması da hafızalarda canlılığını koruyor.

TEKNİK ADAMLA SÖZLEŞMEMİZ DEVAM EDİYOR

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, son dönemde gündemi fazlası ile meşgul eden sarı-lacivertli ekip için öne sürülen teknik direktör adayları ile ilgili açıklama yaptı.
Koca, Fatih Terim, Rıza Çalımbay ve İsmail Kartal ile görüşmediğini belirtip, “Mevcut Teknik Direktörümüz Mustafa Dalcı ile sözleşmemiz devam ediyor. Mustafa Hoca ile gelecek sezonun planlamasını birlikte yapacağız” diye konuştu.
Koca, Aytaç Kara ve Batuhan Şen’in transferlri hakkında ise “Aytaç Kara ve Batuhan Şen gündemimizde yok. İki oyuncuyla da görüşmemiz olmadı” ifadelerini kullandı.
Faruk Koca, 19 Mayıs Stadı’nın yeniden inşaası için resmi adımların atıldığını ve aynı yere stadyumun yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

SEZON SONUNDA YENİ CEZA YOLDA

Haberin Devamı

Ankaragücü, sezon sonu cezası ile karşı karşıya. MKE Ankaragücü, Beypiliç Boluspor maçında yaşanan olaylar nedeniyle, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.
Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Ankaragücü’nü “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca ve “saha olayları” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verdi. İhlaller sezon içinde tekrarlandığı için sarı-lacivertlilere para cezası katlanarak gelecek.

OYUNCULAR DERBİYE KEYİFLE HAZIRLANIYOR

Spor Toto 1. Lig’de sezonun son karşılaşmasında Keçiörengücü’ne konuk olacak Ankaragücü, hazırlıklarını keyifli sürdürüyor. 2 günlük izinin ardından çalışmalarına Beştepe Tesisleri’nde Teknik Direktör Mustafa Dalcı yönetiminde yapan sarı-lacivertli ekipte cezalı oyuncu bulunmuyor.
Keçiörengücü-Ankaragücü karşılaşması 21 Mayıs Cumartesi saat 16.00’da Aktepe Stadı’nda oynanacak.
Ankaragücü’nde transfer haberlerine her gün yeni isimler ekleniyor. Sarı-lacivertli ekibin Bulgaristan’ın Lokomotiv Plovdiv takımında forma giyen Senegalli savunma oyuncusu Christian Gomis ile ilgilendiği iddia edildi. Sezon bitiminde sözleşmesi sona erecek olan stoper, Lokomotiv Plovdiv’in sözleşme uzatma teklifini kabul etmedi. 23 yaşında ve 1.96 boyundaki Fransız vatandaşı olan Gomis’e Türkiye’den 2 kulübün daha talip olduğu ifade edildi.

 

Haberin Devamı

AKADEMİSYEN GÜÇLÜLER BEŞTEPE ZİYARETİNDE

Ankaragüçlü bürokratlar tarafından oluşturulan Kamu Güçlüler Platformu’nun İcra Kurulu Üyeleri ile platformun kurucuları arasında yer alan bir grup akademisyen, Beştepe’de, Ankaragücü yönetici ve teknik ekibini ziyaret etti.
Başkan Yardımcısı Hakan Bilgin, yönetim kurulu üyeleri Hakan Saral ve Fikret Çimen ile Teknik Direktör Mustafa Dalcı, ziyarete ev sahipliği yaptı.
Teknik Direktör Mustafa Dalcı, şampiyonluğa giden yolda yaşanan gelişmeler ve süreç hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Yaşanan süreç anlatılırken, katılımcılar arasında duygusal anlar yaşandı. Başarının, yönetim kurulu ve teknik ekibin azimli ve özverili çalışması sonucunda geldiği vurgulandı.
Platform temsilcisi akademisyenler, gelecek dönemde Süper Lig’de de büyük başarılar beklediklerini ifade ederken, platform temsilcisi akademisyenler tarafından, planlanan faaliyetler hakkında yöneticilere bilgi verildi. Ziyaret sonunda Kamu Güçlüler Platformu temsilcisi akademisyenlere kulüp forması hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!