Sezon finali tepki çekti

Güncelleme Tarihi:

Sezon finali tepki çekti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 00:10

Sarı-lacivertli taraftarlar hem maça başlanan kadroya hem de alınan sonuca isyan etti. 90 dakikanın bitiminde tribünlerde küçük çaplı protestolar olurken, sahasında 3 maçtır kazanamayan Başkent ekibi, genel averajla liderliği, Ümraniyespor’a kaptırdı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de tıpkı Süper Lig’de olduğu gibi son haftaya girmeden, hem zirve, hem play-off hem de küme düşme hattında tablo netleşti.
MKE Ankaragücü ve Bereket Sigorta Ümraniyespor’un daha önce Süper Lig vizesi aldığı, İstanbulspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un play-off grubuna katılmayı garanti altına aldığı ligde, 37. hafta müsabakaları sonucunda, hangi takımların nerede konumlanacağı belli oldu.
Play-off grubuna kalan son takım, Kocaelispor’u 2-1 yenen, Eyüpspor oldu. Sezon başından bu yana zirve yarışının içinde yer alan mor-sarılar, Ukrayna Ligi’ndeki oyunculara ekstra transfer hakkı tanınmasından sonra kadrosuna kattığı ve bir dönem Ankaragücü forması da giyen Gerson Rodriques’in başarılı performansı ile play-off’a yükseldi. Rodriques son maçta da 2 gol atma başarısı gösterdi.
Kümede kalma mücadelesi son haftaya taşınır mı şeklindeki soru işareti ise çıkan sonuçların ardından cevabını buldu. Royal Hastanesi Bandıramspor’a deplasmanda 4-2 yenilen Bursaspor, Eyüpspor’a 2-1 kaybeden Kocaelispor ile çok az olan şansını kullanmaya çalışan Nasadoge Menemenspor de kendi evinde Gençlerbirliği’ne 3-1 yenilerek, Balıkesirspor’un ardından lige veda eden takımlar oldu.

TARAFTARIN COŞKUSU HAYAL KIRIKLIĞINA DÖNDÜ

Sezonun bitimine 3 hafta kala, bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönen MKE Ankaragücü, 37. hafta maçında Beypiliç Boluspor’a kendi evinde 2-1 yenilirken, taraftarın hem Eryaman Stadı’na galibiyet ile veda etme hayali gerçekleşmedi hem de kardeş taraftar oldukları Bursaspor’un ligde kalma ümidini son haftaya taşıması için takımlarının Boluspor karşısında kazanma beklentisi boşa çıktı. Teknik Direktör Mustafa Dalcı’nın, 3 genç oyuncunun olduğu 11 ile (Emre, Atakan, Yasir) müsabakaya başlaması, Eryaman Stadı’nda daha başta soğuk rüzgarlar estirirken, maç içinde tribünler zaman zaman Bursaspor lehine tezahürat yapıp, takımı ateşlemeye çalıştı. Devre arasında soyunma odasına doğru gidilirken, tepkinin şiddeti daha da arttı ve ikinci yarının başında Dalcı, 3 genç ismi kenara alıp, sahaya, tecrübeli oyuncular; Eren, Zahid ve Ariyibi’yi sürdü. Ankaragücü’nün ikinci yarının başında Zahid ile bulduğu golde tribünler, Bursaspor lehine tezahürat yaparken, uzatma anlarında gelen Boluspor’un ikinci golü ve maçın 2-1 kaybedilmesi sonrasında, yeniden tepkiler yükseldi. Sahaya girmeye çalışan bazı taraftarlara, güvenlik güçleri engel olurken, bazı tribünlerden de protesto sesleri yükseldi. Maçtan sonra da sosyal medyada öfke dolu paylaşımlar yapıldı.

İKİLİ AVERAJDA ÖNDE OLAN TARAF ANKARAGÜCÜ

Haberin Devamı

Ligin 32. haftasında Eryaman Stadı’nda oynadığı maçta Adanaspor’u 2-0 yenen MKE Ankaragücü, sonrasında kendi evinde çıktığı 3 müsabakada galip gelemedi. Sarı-lacivertliler, Altınordu’ya 3-2 yenilirken, Yılport Samsunspor ile 0-0 berabere kaldı. Başkent ekibi, son karşılaşmasında da Beypiliç Boluspor’a 2-1 kaybetti. MKE Ankaragücü, bu yenilginin ardından 67 puanda kalırken, kendi evindeki maçta Altaş Denizlispor engeline 0-0 ile takılan Bereket Sigorta Ümraniyespor, 67 puana yükselip, genel averajla liderlik koltuğuna oturdu. Ancak son hafta maçları tamamlandığında, iki takım yine aynı puanda kalırsa, ikili averajda üstün olan Ankaragücü sezonu ilk sırada bitirecek. Sarı-lacivertliler, sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan maçta Bereket Sigorta Ümraniyespor’u 3-0 yenmiş, ikinci yarıda İstanbul’da oynanan müsabaka 2-2 tamamlanmıştı.
MKE Ankaragücü, sezonun son haftasındaki derbide Keçiörengücü ile Aktepe Stadı’nda karşılaşacak. Bereket Sigorta Ümraniyespor ise Gençlerbirliği ile deplasmanda mücadele edecek.

Haberin Devamı

OYUNCU GRUBU ŞAMPİYON YAPTI

Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Altındağ, 2-1 kaybettikleri Beypiliç Boluspor maçı sonrasında yaptığı değerlendirmede kazanmak için sahaya çıktıklarını ancak istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.
Altındağ, Süper Lig’i garantiledikten sonraki haftayı bay geçtiklerini ve bu karşılaşmaya hazırlandıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Kazanıp, sezonu birinci olarak bitirmek istiyorduk. Bu maçta beklentimiz olmadı. İlk yarı geriye düştük, ikinci yarıda da erken golü bulduk. Oyuncularımız ikinci yarı iyi mücadele verdi. Bu takımı, bu oyuncu grubu şampiyon yaptı, ayaklarına, yüreklerine sağlık. Gelecek hafta oynayacağımız Keçiörengücü maçını kazanıp ligi bitirmek istiyoruz. Boluspor’u da kutluyorum.”

Haberin Devamı

İNSANIN TRİBÜNÜ İZLEYESİ GELİYOR

Boluspor Teknik Direktörü Osman Nuri Işılar, her maçı kazanmak zorunda oldukları bir süreci geride bıraktıklarını belirtip, şunları söyledi:
“13 galibiyet alan Boluspor’un play-off mücadelesi veren takımlarla arasındaki makas 4-5 puan gibi düşük. 1-2 maç daha kazansak play-off’taydık. Ligi matematiksel olarak bitirdik ama heyecanımız bitmedi. Çok zor bir süreç geçirdik. Son 6 haftada bu sorumluluğu üstlenirken, her maçın kendi içinde farklı değerlendirilmesi gerektiğini hesabını yaparak başladık. İlk maçı kaybetsek diğerlerinin önemi kalmayacaktı. Son maç her yönüyle farklı değerlendirilecek bir maçtı. Ankaragücü taraftarı övgüyü hak ediyor. Sahanın içinde iken maçı bırakıp tribünleri takip edesiniz geliyor. Gönül ister ki diğer takımların taraftarları da kendi takımlarına bu kadar sahip çıksın.”

Haberin Devamı

BOLUSPOR TAKIMI ALKIŞLA KARŞILADI

Spor Toto 1. Lig’in 37. haftasında MKE Ankaragücü’ne konuk olan Beypiliç Boluspor, gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edecek olan rakibini sahada alkışlarla karşıladı.
Sahaya çıkılan alanda ikiye ayrılıp Ankaragücü takımı oyuncularını ekleyen kırmızı-beyazlıların bu hareketine, sarı-lacivertli tribünler de alkışlarla karşılık verdi.
Başkent ekibi sahaya “MKE Makine ve Kimya Endüstrisi” pankartı ile çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!