Seyislerden korona isyanı

Güncelleme Tarihi:

Seyislerden korona isyanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2020 00:29

Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda seyisler ve idman jokeylerinden oluşan çalışanlar, ‘koronavirüse karşı alınan önlemlerin yetersizliği, yöneticilerin ilgisizliği ve korona testi pozitif çıkan seyislerin sorgusuz sualsiz işten atılmaları’ gerekçesiyle eylem yaptı.

Haberin Devamı

Seyisler ve idman jokeyleri dışında herkesin dışarı girip çıkmasının serbest olduğunu belirten çalışanlar, kendilerine çifte standart uygulandığını öne sürdü. Basın mensuplarına konuşmak isteyen bazı seyisler ise yöneticiler tarafından engellenmek istendi. Hipodrom girişinde tansiyonun yükselirken slogan atan grup içinden bir kişi seçilerek açıklama yapıldı. Olay yerine çok sayıda polis geldi. Polis otosundan da sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulması için uyarılarda bulunuldu.

‘YA AYIRIN YA DA EVİMİZE GÖNDERİN’ DEDİK

Çalışanlar adına açıklama yapan Mustafa Özver, “Burada en yakın dereceden yeğenim ve eniştem COVID-19'a yakalandı, bize yapılan muamele de sorgusuz sualsiz yaka paça dışarı atıldık. Bunlara güzelce bir anlattık ve ‘bu kişileri evlerine göndermek istiyoruz’ dedik. Bize 'Hiçbir şey yapamıyoruz' denildi. Müdüründen tut, başkanına kadar. Ben onları buradan taksi ile gönderdim. Belki de 100 kişiye bulaştırdı. Daha da var. Bizi tuttular burada teste soktular. Biz de dedik ki üç şartımız var; ‘çıkarsa bizde, bize bir yer ayırın ya da bizi evimize kadar götürün’ dedik. Hiçbir şekilde cevap vermediler ve bize 'Sonucu bekleyin' dediler. Bekliyoruz ama bakalım ne olacak? 'Sonuçlarımız açıklanana kadar bizi dışarı bırakın' dedik. Sağlık Bakanlığı bile hastaları zorla tutmuyor, git evinde bekle diyor. Sonucumuz çıkmamış, bizi burada bekletiyorlar.”

ARKADAŞLARIMIZ İÇERİDE KİTLENMİŞ DURUMDA

Erdal Şimşek adlı seyis ise, “Seyis arkadaşlarımız, antrenörler ve jokeylerin arasında oluşan haksızlık var. COVID-19 nedeniyle seyis arkadaşlarımız içeride kitlenmiş durumda. Her türlü jokey ve işçilerin giriş çıkışları serbest, seyis arkadaşların ise değildir. Burada insan ayrımı var. 12 gün boyunca bu seyisler ne yiyecek, nereden alışveriş yapacak? Bazılarının yatacak yerleri yok, bazılarının evleri var, onlar bile evlerine bırakılmıyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!