SesVerSus Başkent’te

Güncelleme Tarihi:

SesVerSus Başkent’te
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2016 15:36

TRT Ankara Radyosu Çoksesli Gençlik Korosu’nda tanışan bir arkadaş grubundan oluşan ve tarzlarıyla büyük ilgi toplayan SesVerSus Vokal Topluluğu, 26 Mart’ta Başkentlilerle buluşacak. SesVerSus, koral eserlerden çağdaş yapıtlara, türkülerden caza kadar geniş bir müzik anlayışıyla öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Farklı meslek gruplarından oluşan şefsiz vokal topluluğu SesVerSus, 26 Mart Cumartesi günü Noxus Ankara sahnesinde dinleyiciyle buluşuyor. 2011 yılında çalışmalarına başlayan topluluk, TRT Ankara Radyosu Çoksesli Gençlik Korosu’nda birlikte şarkı söylemekten keyif alarak yola çıkan farklı meslek gruplarından isimlerin yer aldığı şefsiz bir vokal topluluğu. Çok sesli A capella (eşliksiz) koro müziği alanında eserler icra eden SesVerSus, koral eserlerden çağdaş yapıtlara, türkülerden caza, çeşitli dillerden ve coğrafyalardan farklı renkleri de bünyesinde barındıran bir müzik anlayışıyla çalışmalarına devam ediyor.

SesVerSus Başkent’te

Haberin Devamı

Grup, ulusal ve uluslararası, yenilikçi, çağdaş bir repertuvar oluşturmanın yanı sıra kendi içinde de çoksesli koro müziği dağarcığına yeni eser ve düzenlemeler kazandırmayı hedefliyor. İlk konserini 8 Mart 2011 tarihinde Uşak Üniversitesi’nde gerçekleştiren SesVerSus yurt içinde katıldığı çeşitli festival, yarışma ve dinletilerle çoksesli koro müziğinin daha geniş kitlelere sunulmasını amaçlıyor. Müzik yelpazesini geniş tutan bir müzik anlayışıyla çalışmalarına devam eden topluluk Başkentlilere de unutulmaz bir gece yaşatacak. Toplulukta şu isimler yer alıyor: Soprano; Begüm Başar, Suzidil Alpay, Mezzo Soprano; Gözde Korkmaz, Alto; Aslıhan Şahin Güven, Pınar Çetin, Tenor; Tolga Alca, Hüseyin Acun, Çağlar Turan, Bariton; Berke Erat, Bass; Serhat Tolga Sarıkaya, Kaan Çelikcan, Beatbox; Tuan Kaan Dolubaş, Menajer+Tonmaister; Oğuz Mutlu Güven.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!