Serviste çifte tarife kafa karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Serviste çifte tarife kafa karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 16:35

Başkentte UKOME, C plakalı servis araçları için tarife belirlemeyince Ankara Servisçiler Odası’nın ayrı Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) ayrı servis tarifesi oluştu. Çifte tarife, özellikle öğrenci velilerinin kafasını karıştırdı. ATO, ABB’ye ve Ankara Valiliği’ne resmi yazı yazarak tek bir tarife belirlenmesini istedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), C plakalı servis araçları için ortak bir tarife belirlemeyince kentte iki ayrı servis tarifesi oluştu. Ankara Servisçiler Odası ve Ankara Ticaret Odası’na(ATO) ait olmak üzere iki ayrı tarife, okullar açılmadan önce çocuklarını servise kayıt ettirmek isteyen ailelerde de kafa karışıklığına neden oldu. Tarife farkından dolayı birçok velinin servis kaydını yaptırmadığı belirtilirken özellikle özel okullarda konunun yoğun tartışmalara neden olduğu öğrenildi. ATO’nun ise hem ABB’ye hem de Ankara Valiliği’ne resmi yazı göndererek, ‘UKOME tarafından tek bir tarife belirlenmesi’ yönünde talepte bulunduğu öğrenildi. Ankara Valiliği de ABB’ye yazı yazarak ‘UKOME’nin tarifeyi belirlemesi’ gerektiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Serviste çifte tarife kafa karıştırdı

AYNI KİLOMETREYE FARKLI FİYATLAR

İki ayrı tarifede aynı kilometrelere rağmen farklı fiyatlar yer alıyor. Ankara Servisçiler Odası tarafından belirlenen tarife, en alt fiyatları gösterirken tarifenin altında şartlı maddeler yer alıyor. Bu tarifede gidiş-dönüş öğrenci taşımacılığı için yıllık 3 kilometreye kadar 10 bin 400 TL, 3-6 kilometre arası 11 bin 460 TL, 6-10 kilometre arası 13 bin 245 TL, 10-15 kilometre arası 15 bin 410 TL ücret talep ediliyor. 15 kilometreyi aşan her kilometrede ise 325 TL talep ediliyor. ATO tarifesi de belli şartlarla azami fiyatları gösteriyor. ATO’nun tarifesinde ise öğrenci taşımacılığı için yıllık 3 kilometreye kadar 22 bin 500 TL, 3-6 kilometre arası 24 bin 500 TL, 6-10 kilometre arası 27 bin TL, 10-15 kilometre arası 36 bin TL ücret talep ediliyor. 15 kilometreyi aşan her kilometrede ise 600 TL talep ediliyor. Gözler şimdi UKOME’nin okulların açılma tarihi olan 11 Eylül’den önce toplanıp tek bir tarife belirleyip belirleyemeyeceğine çevrildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!