Servisler denetlendi büfeler arandı

Güncelleme Tarihi:

Servisler denetlendi büfeler arandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2018 17:09

Ankara İl Komutanlığı trafik ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle birlikte şehrin dört bir yanında eş zamanlı olarak, çocukların huzur ve güven içerisinde okullarına gidip gelebilmeleri için servis araçları ile okul çevrelerinde uyuşturucu madde satışına engel olmak için denetim gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Uygulama sırasında okul servislerini durduran jandarma trafik ekipleri, sürücülerin ve aracın belgelerini kontrol etti. Servis araçlarındaki dur lambası, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası ve emniyet kemerlerini kontrol eden ekipler, uyarılarda da bulundu. Öte yandan uygulamada hazır bulunan hassas burunlu K9 köpeği ile okullara yakın büfelerde uyuşturucu taraması yapıldı.

22 BİN KİŞİYE GBT YAPILDI

Uygulamada 22 bin 719 kişi, 6 bin 654 araç ile 563 otobüs sorgulanması sonucunda arama kaydı bulunan 31 şahıs yakalandı. Ayrıca bin 60 servis aracı kontrol edilirken, Atmaca Sistemi’nden 618 şahıs, Barkod Sistemi’nden 3 bin 439 şahıs sorgulandı. Yapılan sorgulamada arama kaydı bulunan 5 şahıs tespit edilerek gözaltına alındı. Mobil PTS Sisteminden ise 24 bin 369 araç sorgusu yapıldı ve 8 araç yakalandı. Öte yandan, 19 internet kafe, 118 park, bahçe, 100 okul, yurt, kurs binası ve çevresi denetlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!