Servisçilerden zam talebi

Güncelleme Tarihi:

Servisçilerden zam talebi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2021 16:56

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası, artan maliyetlerden dolayı mevcut ücretlerin okul servisi hizmetleri giderlerini karşılamaya yetmediğini belirterek, ANKESOB’a yüzde 15’lik bir zam talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tunçay Elmadağlı, 2021 yılında akaryakıt ve asgari ücretteki artışı gerekçe göstererek, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden(ANKESOB) servis ücretlerine yüzde 15 zam istediklerini söyledi. Mevcut okul servis ücretlerinin yeterli olmadığını ve servisçilerin de ana giderlerini karşılayamayacak duruma geldiğini belirten Elmadağlı, yüzde 15’lik zammın hem veliler hem de esnafı sıkıntıya düşürmeyecek şekilde, günün ekonomik koşullarına uygun talep edildiğini belirtti. Elmadağlı, şunları söyledi:

Servisçilerden zam talebi


DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

“Akaryakıta gelen zamlar ve asgari ücretteki artış dolayısıyla bizim de zam talebimiz kaçınılmaz oldu. Servisçi esnafının baş gideri çoğunlukla akaryakıt olduğu için böyle bir talepte bulunduk. Esnaf olarak bakım ücretlerindeki artışlarla beraber zamlara dayanacak gücümüz kalmadı. Eylül ayında yüzde 13’lük gibi bir zam talep etmiştik. Şimdi de yüzde 15’lik bir zammın yeterli olduğunu düşünüyoruz. Amacımız hem velileri sıkıntıya sokmamak hem de esnafı mağdur etmemek” dedi.

Servisçilerden zam talebi


MEVCUT TARİFE ŞÖYLE

Eylül ayında yapılan yüzde 13’lük zammın ardından Ankara’daki yıllık servis ücretleri şöyle: 0-3 kilometre arası 2 bin 610 TL, 3-6 kilometre arası 2 bin 880 TL, 6-10 kilometre arası 3 bin 330 TL, 10-15 kilometre arası 3 bin 870 TL. 15 kilometreyi aşan her bir kilometre için 75 TL.

Servisçilerden zam talebi


AKYURT’TA İSE YÜZDE 30 ARTIŞ

Öte yandan Akyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Refah da okul servis taşıma ücretlerine yüzde 30 artış yapacaklarını açıkladı. Son bir yıl içerisinde akaryakıta yüzde 70 civarında zam geldiğini ve araç bakım ücretlerindeki artış nedeniyle esnafın zorladığını belirten Refah, şunları söyledi: “Piyasa koşulları değerlendirildiğinde yüzde 30’luk artış masraflarımıza yansıyan ücretlerin oldukça altında kalıyor. Bu anlamda vatandaşlarımızı da düşünerek makul bir artış gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim.” Akyurt’ta 1 Ocak itibarıyla geçerli olacak okul servis ücretleri şöyle olacak: 0-1 kilometre 200 TL, 1-3 kilometre 250 TL, 3-6 kilometre 290 TL, 6-10 kilometre 325 TL olarak belirlendi. 10 kilometreyi aşan her bir kilometre içinde 36 TL eklenmesi kararlaştırıldı. İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!