Servisçiler ‘500 yeni C plaka’ya tepkili

Güncelleme Tarihi:

Servisçiler ‘500 yeni C plaka’ya tepkili
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2018 17:14

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Alt Komisyonu, Ankara’da yeni 500 adet C plaka satışı yapılması kararı aldı.

Haberin Devamı

Servisçiler ‘500 yeni C plaka’ya tepkili
Komisyon toplantısında plaka satışının 425 bin TL + KDV ile ihale edilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi. UKOME Merkez Kurulu’nda görüşülecek karar kabul edilirse Ankara’da 500 yeni C plakalı servis daha trafiğe çıkacak. Başkent’te mevcutta 7 bin 200 C plakalı servis bulunuyor. Bunlardan 4 bin 500 civarındaki Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’na 2 bin 700’ü ise Ankara Ticaret Odası’na kayıtlı olarak hizmet veriyor. Mevcut servis araçlarıyla taşımacılık yapan esnaf ise yeni plaka satışına tepki gösterdi. Sosyal medyadan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya çağrıda bulunan bazı esnaflar, “Mevcut Ankara trafiği ve nüfus artışına göre böyle bir ihtiyaç görülmemektedir. Şu anda 7 bin 200 araç iş bulmakta güçlük çekmektedir” diyerek kararın geri çekilmesi talebinde bulundu.

Haberin Devamı

‘SON ÇARE EYLEM’

Ankara’da yeni C plakaya ihtiyaç bulunmadığını savunan Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Seyfi ise şunları söyledi: “15 tur firması talepte bulunmuş. Bunlardan 13’ü, ‘İmzamız bize ait değil, ismimiz kullanılmış, bizim böyle bir talebimiz yok’ diyerek Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na dilekçe verdi. Büyükşehir’in paraya ihtiyacı olduğu için böyle bir karar alınmış olabilir. Ailelerimizle beraber 20 bin kişiyi mağdur edecekler. Bu 500 plaka satıldığında bir tanesini bile bizim esnafımız alamayacak. Hepsini tur firmaları alacak ve işi tekelleştirecekler. Zaten zor durumda olan esnafı daha da perişan edecekler. Esnaf çok tepkili, eylem yapmak isteyen çok. Biz öncelikle aklı selim davranmak istiyoruz. Çözüm bulamazsak durum, servis araçlarının sabah servis yapmamasına kadar gidecek. Biz devletimizi seviyoruz, şu sıkıntılı dönemde aklı selimden yanayız. Türkiye’nin geleceğini taşıyoruz, sorun yaşanmasını istemiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!