Servis zammı muamması

Güncelleme Tarihi:

Servis zammı muamması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 16:23

Ankara’da okulların açılmasına kısa bir süre kala servis zammı muamması yaşanıyor. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘servislere yüzde 30 zam geldi’ bilgisinin doğru olmadığını açıkladı. Herhangi bir karar alınmadığını belirten müdürlük yetkinin ABB’ye bağlı UKOME’de olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nın kentte okul servis ücretlerine yüzde 30’luk zam yapılması yönündeki talebi Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ANKESOB) tarafından kabul edilerek Ankara Valiliği’ne gönderildi. Valilik onayı beklenirken 31 Ağustos’ta Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu tarafından da ‘Ankara’da servislere yüzde 30 zam geldi’ açıklaması yapıldı.

YETKİ UKOME’DE, DAHA KARAR YOK

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise dün yaptığı açıklamayla bu bilginin doğru olmadığını duyurdu. Yetkinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde olduğunu(UKOME) hatırlatan müdürlüğün açıklamasında şu bilgiler yer aldı: “Son günlerde çeşitli basın yayın organlarında 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı okul servis fiyatlarının azami sınırlarını gösteren ücret tarifelerinin tespiti hususu, mevcut mevzuat ve yargı kararları gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi UKOME) yetkisindedir. UKOME tarafından bu konuda henüz alınan bir karar bulunmamaktadır.”

Haberin Devamı

VELİ-OKUL-FİRMA ARASINDA SORUN

Müdürlüğün açıklamasının ardından gözler UKOME’ye çevrildi. Servis ücretleri tarifesinin netleşmemesi nedeniyle kentte veli, okul ve firmalar arasında sorunlar yaşanıyor. Oda ve ANKESOB tarafından hazırlanan tarifede, Ankara’daki yıllık servis ücretleri ‘0-3 kilometre arası 5 bin 96 TL, 3-6 kilometre arası 5 bin 616 TL, 6-10 kilometre arası 6 bin 494 TL, 10-15 kilometre arası 7 bin 553 TL. 15 kilometreyi aşan her bir kilometre için 150 TL’ olarak belirlenmişti.

30 NİSAN 2022

Servis zammı muamması

VALİLİK TARİFELERİ İADE ETMİŞTİ

Ankara Valiliği, ANKESOB tarafından kendilerine gönderilen taksi, dolmuş ve servis araçlarının zamlı fiyat tarifelerini bu yıl içinde de iade etmişti. Valilik, yetkinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde(ABB) olduğunu belirterek Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ni(UKOME) işaret etmişti.

BAKMADAN GEÇME!