‘Servis sorununu ‘S’ ile çözelim’

Güncelleme Tarihi:

‘Servis sorununu ‘S’ ile çözelim’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2023 15:16

‘C’ plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle velilerin sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken AKK Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, “Sorun kökten çözülünceye kadar S plakalı araçların devreye alınması velileri rahatlatacak, büyük bir kaosun önüne geçilmesini sağlayacaktır” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, başkent Ankara’da okullar açıldığında öğrenci ve velilerin C plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle maddi ve manevi olarak sıkıntıya gireceklerini belirterek, sorunun aşılması için S plakalı umum servis araçlarının devreye alınabileceğini önerdi. Yılmaz, “Okul zili çalmadan servis konusunu sorun olmaktan çıkartalım” dedi.

‘Servis sorununu ‘S’ ile çözelim’

Yılmaz, Ankara’da 60 bini okul öncesi, 310 bini ilkokul, 300 bini ortaokul, 300 bini de lise olmak üzere yaklaşık bir milyon öğrenci ile velilerinin 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi öncesinde C plakalı servis aracı yetersizliği nedeniyle sıkıntıya girdiğini kaydetti. Akaryakıt fiyat artışları ile C plakalı araç sayısının azlığı nedeniyle servis ücretlerinin okul ücretleriyle yarışır hale geldiğine dikkat çeken Yılmaz şunları söyledi:

Haberin Devamı

MEVCUT ARAÇLAR İHTİYACI KARŞILAYAMIYOR

“Şehrimizde 1 milyon öğrencimiz varken servis sayımız yaklaşık 7 bin 500 civarında. Mevcut servis araçları ihtiyacı karşılayamıyor. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde hem öğrenciler hem de veliler, servis konusunu bir sorun olarak önlerinde buldu. Akaryakıt fiyat artışları nedeniyle servis güzergâh ücretlerinin yükseldiğini, sayının az olması nedeniyle de rekabet şansı bulunmadığını görüyoruz. Sorunun çözümü için başkent Ankara’da tüm kurum ve kuruluşlar seferber olmuş durumda. Sorun kökten çözülünceye kadar S plakalı araçların devreye alınması velileri rahatlatacak, büyük bir kaosun önüne geçilmesini sağlayacaktır.” Servis taşımacılığı sorunu konusunda hem servis aracı işletmecilerinin hem de velilerin haklı olduğunu da vurgulayan Yılmaz, “Servis araçları konusunda yaşanan sorunun çözümü için vakit kaybetmeden harekete geçmek gerekiyor” diye konuştu.

‘Servis sorununu ‘S’ ile çözelim’

Haberin Devamı

Okullarda ilk ders zili 11 Eylül’de çalacak.

BAKMADAN GEÇME!