Serebral palsili gençler ekonomiye katkı sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Serebral palsili gençler ekonomiye katkı sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 15:54

ATO ve SERÇEV iş birliğiyle serebral palsili gençlere ‘E-Ticaret ve E-İhracat’ eğitimi verildi. ATO Başkanı Gürsel Baran, “Serebral palsili gençlerimiz ekonomimizin gelişmesine katkı sağlayacaklar” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO), üyelerini dijitalleşen dünyaya uyumlaştırmak amacıyla başlattığı ‘E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği’ kapsamında, SERÇEV ve SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’yle de bir protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde, ‘E-Ticaret ve E-İhracat Eğitimi’ne katılan 60 serebral palsili gence, sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Serebral palsili gençlerin hayata katılmasını sağlayacak çalışmalara destek vermekten mutluluk duyduklarını kaydeden ATO Başkanı Gürsel Baran, şu bilgileri paylaştı:

Serebral palsili gençler ekonomiye katkı sağlayacak


EVDEN TİCARET YAPABİLECEKLER

“Kıymetli bir projenin ilk etabını bitirdik. Bu proje neticesinde gençlerimiz aldıkları eğitim ile birlikte önce aile ekonomilerine ardından şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaklar. E-ticaret eğitiminin ardından gençler, evlerinden bile ticaret yapabilecek. Serebral palsili gençlerimiz ticaret ve ihracatımızın artmasına, ekonomimizin gelişmesine katkı sağlayacaklar.

PAZARDA YERLERİNİ ALABİLİRLER

Pandemi ile e-ticaret ve e-ihracat çok hızlı bir şekilde ilerledi. 2020 yılında e-ticaret hacmi 220 milyar lira oldu. Sadece başkentimizde e-ticaret ile uğraşan 21 binden fazla firma var. Çok önemli bir pazardan bahsediyoruz. Gençlerimiz de aldıkları eğitimde öğrendikleri bilgiler neticesinde bu pazarda yerlerini alabilir.”

‘BEN DE VARIM’ DİYEBİLECEKLER

Haberin Devamı

Dijitalleşme sürecindeki gelişime değinen SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Karakaş, “Bizim çocuklarımız da aldıkları eğitim sayesinde tek tuşla dünyaya açılabilecek ve ‘Ben de varım, buradayım’ diyebilecek” ifadesini kullandı. Çankaya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Öztürk, “Yapılacak daha çok iş var ama aldıkları bu eğitim öğrencilerimize çok büyük avantajlar sağlayacaktır” derken SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Dilek Saran ise projenin serebral palsili gençlerin engellerini ortadan kaldırma konusunda kıymetli bir çalışma olduğunu söyledi.

SERÇEV öğrencilerine yönelik e-ticaret ve e-ihracat eğitimleri üç grup olarak devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!