Serdal için seferberlik

Güncelleme Tarihi:

Serdal için seferberlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2016 15:19

Ankara seferber oldu, 3 gündür Serdal’ı arıyor. Metan gazı boşaltılarak dalgıçların dalış yaptığı İmrahor Deresi’ndeki arama çalışmalarını yerinde izleyen Vali Kılıçlar, “Bir netice almak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çankaya’nın İmrahor Mahallesi’ndeki Özbirlik İlkokulu öğrencisi 8 yaşındaki Serdal Kandemir’in, perşembe günü okuldan çıktıktan sonra evine dönmemesi üzerine başlatılan arama çalışmaları, dün de devam etti. İmrahor Deresi'ndeki arama çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı sualtı arama kurtarma ekibi, AFAD ve polis ekipleri katılıyor.
Çalışmalar kapsamında ekipler tarafından derenin su yatağına toprak set çekildi. Böylece suyun, derenin üstü kapalı olan bölümüne akışı engellendi. Büyükşehir Belediyesi proje ekibinin çalışmaları doğrultusunda, derenin üstü kapalı kısmında, her yüz metrede bir havalandırma deliği açılarak içerideki metan gazı boşaltılmaya çalışıldı.

KURBAĞA VE BALIK ADAMLAR

Metan gazı ölçümlerinin ardından, ‘kurbağa adam’ denilen polis dalgıçlar ve itfaiye dalgıç ekibi, açılan havalandırmalardan kapalı alana girerek arama çalışması yaptı. Dalgıçlar, kapalı alanda yoğun metan gazı olması nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

DEREYE DÜŞME İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

İlkokul 2. sınıf öğrencisi Serdal Kılıçlar, perşembe günü Ankara'nın Çankaya ilçesi İmrahor Mahallesi'ndeki okulundan çıktıktan sonra kaybolmuştu. Küçük çocuğun dereye düşmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

BURADA DEĞİLDİR İNŞALLAH

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Serdar Kandemir’in bulunması için yürütülen çalışmalar hakkında önceki gün olay yerine gelerek bilgi aldı.
Vali Kılıçlar, arama faaliyetlerinin yürütüldüğü alanda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, her ihtimali değerlendirdiklerini, hayırlı bir sonuç için çalışmayı yürüten ekiplerin özverili çalıştıklarını belirtti. Kılıçlar, şunları kaydetti:
“Şu ana kadar bir neticeye ulaşamadık. Ama bu dere yatağı bu noktadan sonra kapatılıyor ve 11 buçuk kilometre şehir içinde kapalı olarak geçiyor. Burada değildir inşallah çocuğumuz ama her ihtimali değerlendirerek parça parça bu kapalı dere yatağının üstünü ASKİ’nin iş makineleriyle kırarak emniyetten ve itfaiyeden dalgıçlarımızla beraber bütün ihtimalleri sıfıra indirmek için buradaki dereyi arayacağız. Bir netice almak için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah hayırlı bir netice alır çocuğumuzu sağ bir şekilde buluruz.”
Vali Kılıçlar’a Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!