Sekiz noktaya direkt uçuş

Güncelleme Tarihi:

Sekiz noktaya direkt uçuş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2021 00:45

Anadolujet, Ankara'dan doğrudan uçuş gerçekleştirdiği yurt dışı destinasyonlarına Amsterdam, Tahran, Kiev, Köln, Münih, Masel, Cenevre ve Lyon'u da ekledi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ın ev sahipliğinde, yeni direkt dış hat uçuşlarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, AnadoluJet Başkanı Said Şamil Karakaş da katıldı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, ATO'daki toplantıda, Ankara'yı tüm dünyaya bağlamanın kendi üzerlerinde bir sorumluluk olduğunu söyledi. ATO ile son yıllarda yürüttükleri çalışmalarla yurt dışına direkt uçuş sayılarını yükselttiklerini belirten Aycı, "Bu yaz itibarıyla 22 dış hat ve haftalık 56 frekansa kavuşmuş olacağız. Başkent’imizi merkez alarak kanatlarımızı açmaya devam ediyoruz. Tüm dünya havayolu şirketleri seferlerini ertelerken, kısıtlarken AnadoluJet ile birlikte Ankara kanatlarını açtı ve uçuyor” dedi.

Sekiz noktaya direkt uçuş


DÜNYAYA AÇILAN KAPI

Haberin Devamı

Baran da ATO'nun gayretleriyle 2019'da THY'nin Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına direkt uçuşlarının 18 dış hat ve 46 frekansa yükseldiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “Ankara’nın Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı olması açısından direkt uçuşlar büyük önem taşıyor. Salgın olsa da yaşam devam ediyor. Uçuşlarımızı canlandırmak istedik, THY bu isteğimize sessiz kalmadı. THY'nin en önemli markalarından AnadoluJet, Ankara'yı ülkemizin her tarafına bağlıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!