Şehir Hastanesi’ne Bebek Dostu Plaket

Güncelleme Tarihi:

Şehir Hastanesi’ne Bebek Dostu Plaket
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2021 17:02

Ankara Şehir Hastanesi’ne başarılı anne sütü uygulamaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Bebek Dostu Hastane’ ve ‘Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ plaketleri verildi.

Haberin Devamı

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, plaket töreni öncesinde, emeği geçen bütün sağlık çalışanlarını tebrik ederek, “Ankara 11 yıldır Altın Bebek Dostu ödülüne sahip il.

Şehir Hastanesi’ne Bebek Dostu Plaket


1’inci basamakların yüzde 96’sı, merkezdeki hastanelerin 48 tanesi, özel, üniversite, devlet olmak üzere bunların tamamı ve periferdeki hastanelerin de yüzde 80’den fazlası bu belgeye sahip” dedi. Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emrah Şenel ise anne sütünün önemine dikkat çekerek, “Anne sütünün birçok hastalıktan koruduğunu, daha sonraki yaşlarda beyin gelişimini arttırdığını, alerjik hastalıklar, obezite, diyabet, kanser gibi birçok problemi engellediğini biliyoruz” diye konuştu.

KALİTEYİ ARTTIRMA GAYRETİNDEYİZ

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Pınar Koçatakan ise törende yaptığı konuşmasında, “Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak 4 bin 355 yoğun bakım kapasitesi var. Sayısal olarak rakamların artmasıyla birlikte aynı zamanda verilen hizmetlerin klinik kalitesini de arttırmak gayreti içerisindeyiz. 567 bebek dostu, 89 bebek dostu yoğun bakıma sahip olan hastanemiz mevcut. 140 hastanemizde emzirme danışmalığı polikliniği hizmeti veriliyor” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!