Seğmenler'in körebe yolu

Güncelleme Tarihi:

Seğmenlerin körebe yolu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2023 09:43

Gölbaşı’nın Seğmenler Mahallesi muhtarı Murat Elmas, mahallelerinde iki okul ve bir de hastane güzergâhında bulunan 965. Cadde’de hem kaldırım hem de aydınlatma sorunu olduğuna dikkat çekerek, “Akşamları tehlikeli bir hâl alıyor, caddede göz gözü görmüyor. İnsanlar yoldan yürümeye korkuyor” diyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın sözü muhtarlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’, bu hafta Gölbaşı’nın Seğmenler Mahallesi’ne konuk oldu. Eymir’den sonra Gölbaşı’nın ikinci büyük mahallesi olan Seğmenler Mahallesi’nin öncelikli sorunu, Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Anadolu Lisesi’nin güzergâhında bulunan 965. Cadde’de kaldırım ve aydınlatma olmaması. Kaldırım ve aydınlatma olmamasından ötürü yolun tehlikeli bir hâl aldığını belirten Seğmenler Mahallesi muhtarı Murat Elmas, durumu ve talebini şöyle anlattı:

Seğmenlerin körebe yolu

CADDEDE GÖZ GÖZÜ GÖRMÜYOR

Haberin Devamı

“Seğmenler Mahallesi, Eymir’den sonra Gölbaşı’nın ikinci büyük mahallesi. 16 bin seçmenimiz yaklaşık 25 bin de nüfusumuz bulunuyor. Mahallemizde 965. Cadde üzerinden geçen yolda ne kaldırım bulunuyor ne de aydınlatma direği. Üstelik Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesi’nin bir cephesi yani arka tarafı bu caddeye bakıyor. Okul ve hastane yolu fakat kaldırım olmadığından hem öğrenciler hem de hastaneye gelenler yolun ortasından yürümek durumunda kalıyor. Üstelik akşamları daha da tehlikeli bir hâl alıyor. Caddede aydınlatma direkleri olmadığından göz gözü görmüyor. İnsanlar yoldan yürümeye korkuyor. Her iki konuda da yetkili birimlere taleplerimizi ilettik. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan acilen okul ve hastanenin arka tarafına bakan caddeye kaldırım yapılarak, gerekli aydınlatma çalışmasının başlatılması gerekiyor.”

Seğmenlerin körebe yolu

Seğmenlerin körebe yolu

SEĞMENLER MAHALLESİ’NİN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Murat Elmas, mahallenin diğer öncelikli sorunlarını ise şöyle özetledi:

Haberin Devamı

Seğmenlerin körebe yolu


* Mahallemizde Seğmenler Caddesi ile Cumhuriyet Caddesi’nin kesiştiği kavşakta çok sık kaza meydana geliyor. Yola sinyalizasyon ve kasis gerekli ama ABB yola kasis yapılamayacağını söylüyor. Bu yolda gerekli alternatif düzeltmelerin yapılması şart. Çünkü nereden baksanız bir ayda 10’a yakın kaza meydana geliyor. Öte yandan, Cemal Gürsel Caddesi’yle Oğuz Kağan Usta Caddesi’nin kesiştiği yere de kavşak düzenlemesi istiyoruz. Araçlar bu yolda birbirlerine öncelik tanımıyor.

* Ulaşıma dair çok ciddi sıkıntılar yaşanmamakla beraber mahallemizden geçen ‘104’, ‘105’ ve ‘106’ hatlı EGO otobüsleri bir hayli dolu oluyor. Vatandaş, araçlara binememekten şikâyet ediyor. Otobüsün çıkış noktası komşu mahallemiz Bahçelievler olduğundan özellikle pik saatlerde araç mahallemize gelene kadar yoğunluk artıyor. Talebimiz bu pik saatlerde sefer sayılarının artırılması.

Haberin Devamı

* Hastane ve okul yolunda olduğu gibi aydınlatma direklerinin olmadığı sokak ve caddelerimiz mevcut. 969., 970., 984. sokaklarda ve 966. Cadde’de aydınlatma direkleri bulunmuyor. Üstelik yerleşim alanlarının da sık olduğu yerler. Öte yandan 936., 944., 945. sokaklarda da elektrik hatları yer altına alınmayı bekliyor.

* Her ne kadar hayvanlarla bir arada yaşamayı, doğamızı onlarla paylaşmayı sevsek de her geçen gün sayısı artan köpekler, mahalleliyi zaman zaman tedirgin ediyor. Bazı bilinçsiz hayvanseverler kaldırımın önüne mama bırakıyor bu da sokak hayvanlarını kaldırımlara yollara, çekiyor halbuki daha uygun besleme alanları yapılabilir hem de daha hijyen olur. Mahallemizde arazilik alan da çok olduğundan diğer ilçelerden buraya köpek bırakan oluyor. Dolayısıyla bu sayı giderek artıyor. Buna yönelik, hayvanları da olumsuz etkilemeyecek bir çözüm yolu bulunmalı, kısırlaştırma seferberliği artmalı, ABB’nin barınak çalışması hızlandırılmalı.

Haberin Devamı

Seğmenlerin körebe yolu

* Mahallemizde altyapı çalışmasının güçlendirilmesi gereken alanlar var. Örneğin, 966. Cadde ile 3800. Cadde arasında kalan alana yağmur yağdığında biriken su, aşağıdaki yollara kadar iniyor ve mazgalları tıkıyor. Buraya acilen yağmur suyu hattının yapılması gerekiyor.

* Mahallemizde toplamda üç okul bulunuyor. İkisi lise seviyesinde biri de ilkokul. Zaten bir tane olan ilkokul tam anlamıyla talebi karşılamıyor bu yüzden mahallemiz sınırları içerisine ikinci bir ilkokul yapılabilir. Öte yandan mahalle sınırlarımız içerisinde sadece bir tane banka ATM’si bulunuyor. Mahalleli bu sayının artırılmasını talep ediyor.

BAKMADAN GEÇME!