‘Şeffaf davrandık karşılık buldu

Güncelleme Tarihi:

‘Şeffaf davrandık karşılık buldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2024 10:27

Ankara Kent Konseyi’nin ‘Kültürden Kültüre İftar Programı’, Ankara’da belediye başkanları, siyaset, iş dünyası, STK ve sanatçıları bir araya getirdi. Programa katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kimseyi ötekileştirmedik, herkesin ihtiyacı neyse ona göre çalıştık. Şeffaf bir şekilde davrandık. Sonuçta bu belediyecilik sistemi, Ankara halkında karşılık buldu” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Kent Konseyi (AKK), Gençlik Parkı’nda ‘Kültürden Kültüre İftar Programı’ düzenledi. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın ev sahipliğindeki programa Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, CHP’den seçilen 16 ilçe belediye başkanı, Ankara iş dünyası temsilcileri, oda başkanları, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve sanatçılar katıldı. AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara’nın, iyilik organizasyonunun kenti olduğunu belirterek, “Ankara yeniden dirilenlerin kentidir. Bugün burada birlikte iş yapmanın kudretinin fotoğrafını görüyoruz” dedi. Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada, “Ramazan ayına uygun olarak bu kentteki bütün duyguları geçmişten bugüne kadar taşıyan bütün emekleri tek sahnede gördüğümüz bir ışık var şu anda karşıda. Dört bin yıldır beşten fazla medeniyete ev sahipliği yapan bu kent gelecek yüzyıllarda da bütün güzellikleri taşıyacak büyük işlerin kentidir aslında. Bölmeden paylaşacağız diyor. Paylaşmak bölüşmek değil çünkü. Biz diyoruz ki paylaşmak payına düşeni almak değildir. Bizim toplumumuz onu bölüşmek diye bilir. Bu güzelliği taşıyacak olan kenttir. İşte doğru olan bu bizim için. Birlikte iş yapabilmenin gücü ya da birlikte iş yapmanın kudretinin büyüsünün aslında fotoğrafını görüyoruz şu anda karşımızda. Bu dayanışmanın insanlığa pandemi dönemindeki tedavisini hep beraber hissettik. Ortak akılla, katılım kültürüyle, inancımızda olan bütün değerlerle beraber yeniden dirildiğimiz bu kent, doğru bir sesle beraber herkesin aklına, duygusuna ihtiyacım var dediği gün tedavi oldu ve bugün o tedavinin sonucunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Şeffaf davrandık karşılık buldu

TECRÜBELERDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

ABB Başkanı Mansur Yavaş da konuşmasında özetle şunları söyledi: “Beş yıllık çalışmanın sonucunda sahaya çıktığımızda olumsuz hiçbir tepki almadık. Bunun da sebebi, kimseyi ötekileştirmedik, herkesin ihtiyacı neyse ona göre çalıştık. Şeffaf bir şekilde davrandık. Sonuçta bu belediyecilik sistemi, Ankara halkında karşılık buldu. Sadece beton ve asfaltla belediyeciliğin ölçülemeyeceği, içinde insan olmayan hiçbir projenin de geçerliliğinin olmadığını Ankara halkı tescil etmiş oldu. Bizlerin bir farkı olmalı. Farkımız ötekileştirmemek olmalı. Hiç kimseyi ayırmamak olmalı. Bu özelliğimizle öne çıkarsak toplumu bütünleştiririz. Kutuplaştırmak isteyenlere ancak bu şekilde engel olabiliriz. Seçilen tüm ilçe belediye başkanlarının ötekileştirmeden davranacağını, israf etmeden gerçek ihtiyaçlara odaklanarak harcama yapacaklarına inanıyorum. Başka partiden seçilen belediye başkanları da geçtiğimiz beş yıldaki belediye meclisinde yapılanları görüp seçimde de kendilerine bu yaptıklarını halka şikâyet ettiğimiz zaman halkta nasıl karşılığı olduğunu gördükleri için inşallah onlar da bu kez bizimle el ele verir. Altı milyon Ankaralıya 25 belediye başkanı olarak hizmet etmeye devam ederiz. Biz yine aynı şekilde ortak aklı daha da genişleterek daha önce bürokratlık yapmış, konusunda yetkin isimlerin de Kent Konseyi’ne dahil etmek suretiyle her konuda bir meclis yapıp, onların da akıllarından, tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu Ankara’yı dünya başkentleriyle yakışır bir hale altı milyon Ankaralı el ele vererek en azından borcumuzu ödemeye çalışacağız.” Konuşmaların ardından belediye başkanlarına plaket takdim edilirken seymenler de gösteri sundu. Program sonunda katılımcılar, sanatçıların seslendirdiği türküleri dinledi.

BAKMADAN GEÇME!