Sebze fiyatını yağışlar vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sebze fiyatını yağışlar vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 01:26

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bu yıl ülke genelinde yaşanan don ve dolu gibi afetlerden sonra şimdi de yoğun yağmurların tarımı ve üreticiyi vurduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Hava muhalefeti sebebiyle sebze ve meyvenin çıkması gecikince fiyatların yükseldiğine dikkat çeken Palandöken, "Mart ayında yaşanan düşük sıcaklık, nisan ayındaki don ile haziran'daki dolu afetleri ve yoğun yağışlar sebze ve meyve alanlarını tahrip etti" ifadelerini kullandı. Hava şartlarına bağlı olarak sebze ve meyve fiyatlarının arttığını aktaran Palandöken, bu durumdan en fazla etkilenen sebzelerin patates ve soğan olduğunu bildirdi.

DÜŞMESİ AN MESELESİ

Palandöken, "Tarlalarda yaşanan sel ve don olayları nedeniyle rekolte azalınca, aralık ayından başlayarak fiyatlar yükseldi. Patatesin toptan fiyatı 90 kuruştan 2,7 liraya kadar çıktı. Don ve dolu nedeniyle kayısı ve fındık rekoltesi düştü. Buna paralel olarak aracılar don, dolu, yağmur yağışlarını ve bir de ramazan ayını bahane ederek mevcut fiyatların düşmesini engelliyor. Ancak yağışlı havanın yerini kısa sürede sıcak havaya bırakması ile yerli mahsulün çıkması ile fiyatların düşmesi an meselesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!