Sebze fidelerinin dağıtımı başladı

Güncelleme Tarihi:

Sebze fidelerinin dağıtımı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2021 00:39

Sebze fidesi dağıtımına Ayaş Akkaya Köyü’nden başlayan ABB, BelPlas AŞ tarafından toprak verimliliğini artırmak amacıyla üretilen sıvı gübreyi de çiftçilere ulaştırdı.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), çiftçilere sebze fidesi dağıtımına Ayaş Akkaya Köyü’nden başladı. BelPlas AŞ tarafından toprak verimliliğini artırmak amacıyla üretilen sıvı gübre de çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, artan talep üzerine bu yıl yüzde 75’i hibe yüzde 25’i çiftçi katkı paylı olmak üzere, 23 ilçede yerli üreticilere yaklaşık 8 milyon adet domates ve biber fidesi desteği sağlayacak. Sebze fidesi dağıtımı 24 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

ÇOK FAZLA TALEP VAR

Üreticinin en önemli girdisi olan fideyi ulaştırmaya başladıklarını belirten belediye yetkilileri, şunları söyledi: “Fidenin yanı sıra bu sene ilk defa sıvı gübre de dağıtmaya başladık. Böylece üreticilerimiz için önemli olan iki girdiyi sağlamış oluyoruz. Ankara’nın ihtiyaç duyduğu domatesi, biberi üreticilerimiz üzerinden sağlamayı istiyoruz. Sıvı gübreyle hasatın daha verimli olmasını sağlıyoruz. Çok fazla talep almaya başladık ve yüksek miktarda üretimini yapıp çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!