Savaştan bayrama

Güncelleme Tarihi:

Savaştan bayrama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2015 01:00

Atatürk, 23 Nisan bayramını tüm dünya çocuklarına armağan etti. ANFA Genel Müdürlüğü de, ülkelerindeki savaştan kaçıp, Başkent’e sığınan mülteci çocuklar için gün boyu süren bir etkinlik düzenleyerek, ‘23 Nisan’ coşkusunu yaşattı.

Haberin Devamı

Ankara’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, gün boyu devam etti. Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu günde, ANFA Genel Müdürlüğü önemli bir organizasyona imza attı. Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık ve savaş sonrası Irak ve Suriye’den kaçıp, Ankara’da yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan mülteci çocuklar, Altınpark’ta unutamayacakları bir 23 Nisan yaşadı. Ankara Göçmen ve Mültecilerle Dayanışma Derneği’nin destek olduğu ve ANFA Genel Müdürlüğü’nün organize ettiği 23 Nisan etkinliğinde renkli görüntüler yaşandı.

KEŞFE ÇIKTILAR

Yaşları 5 ile 15 arasında değişen yaklaşık 150 çocuk Feza Gürsey Bilim Merkezi’ndeki dinozor gösterisi ile dinozorların dünyasını keşfederken, merkezdeki deney setleri hakkında tek tek bilgi aldı. Çocuklar mini park turu ile gönüllerince bir gün geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!