‘Sanayi’nin Başkenti’ için omuz omuza

Güncelleme Tarihi:

‘Sanayi’nin Başkenti’ için omuz omuza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2023 15:53

Ankara Sanayi Odası ve Kahramankazan Sanayici ve İş Adamları Derneği, ortaklaşa düzenlediği toplantı, başkentli sanayicileri ağırladı. Toplantıya katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, sanayideki personel ihtiyacının kurulan ‘Kariyer Ofisi’nden karşılanacağını söyledi. ASO Başkanı Ardıç ise Ankara’yı sanayinin başkenti yapmak için ‘elini taşın altına koyan herkesle’ yürüyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Kahramankazan Sanayici ve İş Adamları Derneği (KAZANSİAD), ‘Sanayicilerle Değerlendirme Toplantısı’ düzenledi. Toplantıya Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ve başkentli sanayiciler katıldı. Programda sanayicilerin sorun ve talepleri konuşuldu.

‘Sanayi’nin Başkenti’ için omuz omuza

ARANAN PERSONEL KARİYER OFİSİ’NDE

Programda konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ülkemizin üretimine katkı sağlamayı ve siz sanayicilere hizmet etmeyi zorunluluk olarak görüyoruz” dedi. Yavaş, sanayicilere seslendiği konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizin yaşadığı ağır pandemi koşulları ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle bizler de çok sıkıntı çekiyoruz. Şu an belediyemize başvuran 350 bine yakın öz geçmiş var. Bir yandan iş talepleri var ama bir yandan da sanayi bölgelerinden personel talebi var. Sizlere ne kadar destek olabilirsek, işlerinizi ne kadar rahatlatabilirsek biliyoruz ki belediyeye o kadar az öz geçmiş gelir. Bir Kariyer Ofisi kurduk. Burası vasıtasıyla sizin erişiminize açıyoruz. Oradan yapacağınız talepler doğrultusunda belki de arayıp bulamadığınız personeli hemen bulacaksınız.”

Haberin Devamı

‘Sanayi’nin Başkenti’ için omuz omuza

‘BERABERLİK’ VURGUSU

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç ise Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’yı ‘sanayinin başkenti’ yapmak için çalışan herkesle birlikte yürüyeceklerini ifade ederek, “Üretebilme kabiliyetinin Ankara’nın her bir bölgesine yayılması için yerel yönetimlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Ankara’nın tüm ilçelerinde yapılmasının üretebilme ve sanayileşme yeteneğinin kazanılmasında çok önemli olacağını düşünüyorum. Hiçbir ayrım gözetmeksizin, tüm farklılıklarımızı bir kenara koyarak Cumhuriyetimizin 100. yılında Ankara’mızı sanayinin de başkenti yapmak için taşın altına elini koyan herkes ile birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Sanayi’nin Başkenti’ için omuz omuza

YERLİ VE MİLLİ PROJELERİN ÜSSÜ

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz Kahramankazan’da atılan adımların sanayideki gelişimi hızlandırdığını belirterek şöyle konuştu: “TUSAŞ’ın vizyonu, Ankara Lojistik Üssü’nün Kahramankazan’a gelmesi, çalıştığı yan firmaların ilçemize gelmesi ve HAB’ın (Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) burada kurulması, gelişimi hızlandırdı. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu için Ankara’yı sanayinin merkezi ilan etmesi, Tank Palet Fabrikamızı Kahramankazan’da konuşlandırması ve Kahramankazan’ımızın yerli ve milli projelerin üssü olması ilçemizi önemli bir merkez haline getirdi. Bu anlamda Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçesiyiz.”

BAKMADAN GEÇME!