Sanatta öncelik 'Birlik’

Güncelleme Tarihi:

Sanatta öncelik Birlik’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2018 15:54

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarını kabul ederek, sanatçıların sezon içinde yaşadıkları sorunları dinledi.

Haberin Devamı

Akün Sahnesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Mustafa Kurt, “Kendi içimizde dramaturglarımızla ve bölge müdürlerimizle toplanıp önümüzdeki yılın repertuvarını çalışacağız. Bir çalışma takvimi oluşturacağız. Kurum içinde önümüzdeki yıl yapacağımız projelerimizle ilgili küçük bir ön görüşmelerimiz oldu. Sanatçılarımız bu sezon içinde yaşadıkları sorunları (sanatsal, teknik, idari) bize burada anlatılabilirse biz bu sorunlarla ilgili önümüzdeki yıl önlem almak istiyoruz. Kurumu daha iyi, daha işler hale getirmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

YERLİ YAZARLARI KAZANDIRMALIYIZ


Devlet Tiyatroları’nın, tiyatroda çalışan herkesin desteğine ihtiyacı olduğunu ifade eden Kurt, konuşmasına şöyle devam etti:
“Önemli festivallerimiz var. Deneyimli, usta, hem oyuncu olarak hem rejisör olarak çok değerli sanatçılarımıza ihtiyacımız var. Hepimizin elini taşın altına sokmasında fayda var. Arkadaşlar! Devlet Tiyatrosu’nun marka olmasının bir sebebi var. Devlet Tiyatrosu geçirdiği yılların sayısıyla marka olmamıştır; yaptığı işlerle marka olmuştur. Yeni yerli yazarları Türk tiyatrosuna kazandırmalıyız.”

 

BAKMADAN GEÇME!