Sanatın gücü korkuyu yeniyor

Güncelleme Tarihi:

Sanatın gücü korkuyu yeniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:38

Sanatın gücü korkuyu yeniyor

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi ve Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği, Galeri Kara'da sergilenen resimler eşliğinde düzenlenen “Kırmızı Sandalye Öykü Günleriö ile yeni öykücülere destek olmaya devam ediyor.
Çankaya Belediyesi Galeri Kara'da düzenlenen Kırmızı Sandalye Öykü Günleri bu kez fizik mühendisi bir öykücünün kaleminden dökülenlere ev sahipliği yaptı. İki çocuk annesi, fizik mühendisi Tuba Aksu, sanatın gücünün korkuyu yeneceğine olan inancıyla öykülerini sanatseverlerle paylaştı.
Bin Çocuk Korosu eğitmenlerinin gitar ve bağlama eşliğinde sunduğu dinletinin ardından masaya davet edilen yazar Aksu, ilk öyküsünü Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği Genel Sekreteri Sevil Kesimal'ın seslendirmesini istedi. Kırmızı Sandalye'yi Aksu ile paylaşan Kesimal, yazarın “Kenafir Gözlüö adını verdiği öyküsünü okuduktan sonra yazarın yeni çalışmalarını beklediklerini dile getirdi.
Tuba Aksu, 'kendini yazan' öyküleri kaleme aldığını ifade ederek, değişim sürecinde normalleşen ya da anormalleşen durum, mekan, kavramlar üzerine kurguladığı “Tuhafın Yeriö öyküsünü seslendirdi.
ÇOCUKLAR BÜYÜYÜNCE YAZMAYA BAŞLADI
Fizik mühendisi olarak bir kurumda çalışan anne Aksu, iki çocuğunu büyüttükten sonra aklından geçenleri kaleme almaya başladı.
Yüzyıl öncesinde Bulgaristan'dan Hatay'a, Van'dan Konya'ya göçen iki ailenin çocuklarının yollarının kesişmesi ve Amerika'ya uzanan göçlerini anlattığı “Anne Kokan Ekmeklerö adını verdiği bir de romanı olan Aksu, yeni bir göç romanına daha hazırlıyor.
Üyesi olduğu Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği'ndeki arkadaşlarının ve ailesinin kendisini yazma konusunda cesaretlendirdiğini ifade eden yazar, öykülerinde günlük yaşamdan kesitler detaylandırmayı sevdiğini dile getirdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!