Sanatın gücü bağımlılığa karşı

Güncelleme Tarihi:

Sanatın gücü bağımlılığa karşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2022 16:43

Yenimahalle Belediyesi, alkol ve madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla AMATEM ile ortaklaşa ‘Metamorfoz’ adlı müzikli drama oyununu sahneledi.

Haberin Devamı

Batıkent Meydan AVM Sinan Bengier Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyunda, Yenimahalle personeli ve AMATEM’de tedavi göre hastalar, birlikte performans sergiledi. Siyahlara bürünerek sahneye çıkan oyuncular, sahneledikleri oyunla bağımlılıktaki başkalaşımı izleyiciye aktardı. İzleyenler için folklorik halk dansları ve psikodrama gösterisi de yapıldı. AMATEM Birim Sorumlusu Dr. Mustafa Danışman oyunla ilgili, “Bu gösterinin madde bağımlılarına bir kapı aralamasını diliyorum. Umarım onları geleceğe çevirebiliriz” dedi. Oyun sonunda konuşma yapan Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, “Bağımlılık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi anlamda sıkıntı. Bağımlılık, sadece bireyin kendisini değil, yakın çevresini de çok yakından ilgilendiren halk sağlığı sorunudur. Toplum olarak bu sorunla mücadele etmek hepimizin görevidir” dedi.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİLER

Oyunculara çiçek takdim ederek tebrik eden Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ise “Bugün arkadaşlarımız başarılı bir performans sergiledi. Bizlere madde bağımlılığı ile ilgili önemli mesajlar verdiler. Belediye çalışanlarımızı bu mücadelenin içerisinde olan arkadaşlara verdikleri destek nedeniyle kutluyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!