Sanatçı olma yolunu 18 Mart’a borçluyuz

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı olma yolunu 18 Mart’a borçluyuz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2008 00:00

Devlet Tiyatroları sanatçısı Tanülkü "Sanatçı olarak görev yapıyorsam18 Martlara ihtiyacım var. 18 Mart, benim sanatçı olma yolumu açmıştır" dedi.

TRT’de yayınlanacak ’Dur Yolcu’ adlı dizinin çekimleri, Ankara’nın tarihi evleriyle ünlü ilçesi Beypazarı’nda sürüyor. Çanakkale Zaferi’nin isimsiz kahramanlarını ekrana taşıyacak dizide rol alan Devlet Tiyatroları Sanatçısı Turgay Tanülkü, "Bugün ülkemde sanatçı olarak görev yapıyorsam 18 Martlara ihtiyacım var. 18 Mart beni etkilemiştir ve sanatçı olma yolumu açmıştır. Tanımadığımız duldan, yetimden alınan vergilerden maaş alıyorsam bu ülkenin her ferdine hizmet etmek zorundayım. Bu tip çalışmalarda var gücümüzle olmalıyız. Burada ticari tarafımız olmaz" dedi. Tanülkü, dizinin eğitim amaçlı izlenmesi gerektiğini de ifade etti.

İKİNCİ OKUL

TRT’nin kendileri için ’ikinci okul’ niteliğinde olduğu belirten Tanülkü, "Ankara Devlet Konservatuarından mezun oldum ve ilk emeklerimizin karşılığını TRT’de görmeye başladık. Bizim kuşağın eğitim alanlarından ikincisi de TRT... TRT böyle bir iş yapıyor ve doğru yapıyor. Unuttuklarımızı hatırlamamız adına yapılan bir iştir" dedi.

KÖTÜYÜ İYİ OYNAMAK

Dizide, milletin acı çekmesinden ekonomik kaygılar güden, ticareti her şeyin üzerinde tutan bir kişiyi oynadığını ifade eden Tanülkü, "Bugüne kadar devlet tiyatrosunda oyunlarda; televizyon dizilerinde, sinema filmlerinde oynadım ama ilk defa böyle kötü bir karakteri bu dizide oynuyorum. Aslında rahatsızlık duyuyorum ama bu kötü kişiyi de iyi oynama gerekiyor diye düşündüm" dedi.

Beypazarı’nda dur yolcu seti

Mart ayında TRT ekranlarında yayına girmesi beklenen "Dur Yolcu" adlı dizinin çekimleri, Beypazarı ilçesinin değişik mekanlarında ve İnözü Vadisi’nde yapılıyor. Senaryosunu Ömer Erbil’in yazdığı yapımcılığını Ahmet Yenilmez üstlendiği dizide, Hazım Hörmükçü, Selin Demiratar, Mehmet Emin Eren de rol alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!