Sanat Sokağı’nın üçüncü sergisinde Ege Aydan var

Güncelleme Tarihi:

Sanat Sokağı’nın üçüncü sergisinde Ege Aydan var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2008 00:00

Bilkent Center’da, resim, fotoğraf, heykel, seramik, takı, cam, tekstil gibi konularda sanatçı ve tasarımcılara kapıları açan Sanat Sokağı’nın üçünçü sergisinde Ege Aydan’nın resimleri sanatseverler ile buluşuyor.

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamlayan Ege Aydan, Ankara Devlet Konservatuarı yüksek bölümünden mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. Devlet Tiyatrolarında çeşitli oyunlar sahneledi ve halen de oyunculuk yapıyor.

1974 yılından beri tiyatronun dışında sinema filmlerinde ve televizyon dizilerinde de oynayan sanatçı, çocukluğundan beri büyük bir tutkuyla resim yapıyor. İlk sergisini 1982 yılında Ankara’da açan Ege Aydan, 2008 yılı içinde Mart aynıda İstanbul’da Artisan Sanat Galerisi’nde 25. sergisini açtı.

Sokak projesi

’Sanat Sokağı’ açıldığı günden bu yana binlerce izleyici tarafından gezildi. Proje, Bilkent Center ile, Real Collection RC Art Gallery sahibi Rahmi Çöğendez ortaklığında gerçekleştirildi. Sokağın projesi mekanlar, kiosklar ve ürünler tasarımcı Aslı Kutluay tarafından hazırlandı. Aslı Kutluay’a ait askı, paravan, takı aynası, masa, oturma birimleri gibi farklı sanatsal tasarımlar da Bilkent Center Sanat Sokağı’nda sergileniyor. Sokak’ta aynı zamanda prestijli bir galeri mekanı da bulunuyor. Bu galeride Türkiye ve dünyada çeşitli başarılara imza atmış yerli ve yabancı sanatıçılar yapıtlarını sergiliyorlar. Projenin sanat danışmanı Yazar ve sanat eleştirmeni ise İbrahim Karaoğlu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!