Şampiyon kupasına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon kupasına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2022 14:27

Bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e dönmenin gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Faruk Koca, “Burası Ankaragücü’nün spor mabedidir. Camiamız, büyük bir hasretle Ankaragücü’nün spor mabedi alana stadın yapılmasını bekliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 2021-2022 sezonunu 70 puanla şampiyon olarak tamamlayan ve bir yıl sonra yeniden Süper Lig’e yükselen MKE Ankaragücü, kupasını 19 Mayıs Stadı alanında düzenlenen törenle alırken, kutlamalara binlerce taraftar katıldı.
Sezonun son hafta maçında Keçiörengücü’ne Aktepe Stadı’nda konuk olan ve maçtan Eren Derdiyok ile Ali Kaan Güneren’in golleriyle 2-1 galip ayrılan sarı-lacivertliler, müsabakanın bitiminden sonra, üstü açık otobüse binerek, Aktepe’den, kutlamaların yapılacağı 19 Mayıs Stadı alanına hareket etti. Başkentliler, yol boyunca sarı-lacivertli oyunculara sevgi gösterisinde bulunurken, taraftarlar da konvoy halinde otobüse eşlik etti. Bazı oyuncular, alana gelene kadar ki yolculuk süresince cep telefonları ile çekim yapıp, bu anları ölümsüzleştirdi.
Günün erken saatlerinden itibaren kutlamalar için hazırlanan 19 Mayıs Stadı alanındaki etkinliğe; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara’nın siyasi ve bürokrasi yetkilileri ile spor camiasından isimleri katıldı.

Şampiyon kupasına kavuştu


OYUNCULAR TEK TEK PLATFORMA ÇAĞRILDI

Takımın alana gelmesinin ardından heyecan artarken, kurulan platforma, teknik kadro ve oyuncular birer birer çağrıldı. Oyuncular, isimleri anons edilirken taraftarlarla birlikte büyük bir coşku yaşadı. Bazı futbolcular çocukları ile sahneye çıkarken, bazı oyuncular da taraftarın coşkusuna oyunları ve dansları ile eşlik etti.
Sarı-lacivertli takımın kaptanı Erdem Özgenç’e Spor Toto 1. Lig şampiyonluk kupasını, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı ile Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, birlikte verdi.
Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Milli Mücadele’nin sembolü alan Ankara’da, Süper Lig’e çıkmış olmanın sevinciyle, müjdesiyle buradayız. Biz de size bu müjdeye karşılık yeni stadın müjdesini veriyoruz” diye konuştu.

Şampiyon kupasına kavuştu


ŞAMPİYONLUK CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN

Törende taraftarlara seslenen MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 19 Mayıs Stadı’nın yapılacağının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’a teşekkür edip, şunları söyledi:
“Şampiyonluk kutlamasının bu alanda yapmamızın bir önemi ve anlamı var. Protokolde, burada ciddi emek sarf etmiş, geçmişte futbolculuk yapmış arkadaşlarımız var. Anılarını tazelediler. Bu atmosferi oluşturan herkese, desteği için teşekkür ediyorum. Burası Ankaragücü’nün spor mabedidir. Camiamız büyük bir hasretle Ankaragücü’nün spor mabedi olan burada stadın yapılmasını bekliyor. Ankaragücü’ne katkı sağlayan kim olursa olsun teşekkür edeceğiz. Şampiyonluk camiamıza hayırlı olsun.”
Kutlamalarda, Demet Akalın başta olmak üzere, sanatçılar Mustafa Taş, Tolga Duman, Ahiyan ve Evren Deka konser verdi.

Şampiyon kupasına kavuştu


LİDER BİTİRMEK AYRI BİR GURUR

Haberin Devamı

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, yaptığı değerlendirmede, “Sezon başında şampiyonluk için kurulmuş, tek hedefi şampiyonluk olan, hak ettiği Süper Lig’e çıkmak olan Ankaragücü vardı” diye konuştu.
Dalcı, an itibarıyla şampiyon oldukları ve hedefe ulaştıkları için çok mutlu olduklarını dile getirip, “3 hafta önce garantilediğimiz Süper Lig’i taçlandırmak istiyorduk. Oyuncularıma, takıma, camiaya bu yakışırdı. Dolayısıyla ligi lider bitirmekte ayrı bir gurur. Ankaragücü camiasına bu şampiyonluk hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Şampiyon kupasına kavuştu


BAŞARILARI BİRLİKTE YENİDEN YAŞAYALIM

Haberin Devamı

Ankaragücü yönetimi şampiyonluk kutlamalarında, geçmişte sarı-lacivertli formayı giyen ve sezon içinde iç saha maçlarında takımı yalnız bırakmayan efsane isimleri de davet etti. Başkan Faruk Koca, 1980-1981 sezonunda 2 kupa kazanan takımın iki önemli oyuncusu İhsan Kavak ve Mehmet Şahin ile kutlamalar öncesinde sohbet etti. Koca, elde edilen başarıların unutulmaz olduğunu ve her dönem gururla anlatıldığını vurguladı. İhsan Kavak ise son dönemde yaşanan zorlukların büyük bir özveri ve dayanışma içinde atlatıldığını, bunda Koca ve ekibinin başarısının büyük olduğunu, aktarıp, o süreçte başkan ile aralarında geçen konuşmayı hatırlatıp, şunları söyledi:
“Geçen yıl takım küme düştüğünde hepimiz çok üzüldük. Nasıl bir yolun, nasıl bir sonun bizi beklediğini bilmiyorduk ve endişeliydik. Ekonomik olarak kulüp büyük sıkıntı içindeydi ve transfer yasağı vardı. Bu tablo karşısında kimse başkan olmak istemiyordu ve elini taşın altına koymaktan çekiniyordu. Bu büyük takımın emektarı, eski bir futbolcusu olarak Faruk Koca ile konuşmam gerektiğini düşünüp, telefon açtım. Kendisinin, Ankara’yı, Ankaragücü’nü seven, dürüst bir isim olduğunu biliyordum.”

ÖNEMLİ MADDİ DESTEK SAĞLADI

“Telefon açtım ve kendisine aynen şunları söyledim. (Faruk bey, takım küme düştü, dünya kadar borcu var. Lütfen bu kulübe sahip çıkın. Bu kulüp, İmalat’ı Harbiye’nin bizlere emaneti. Kurtuluş Savaşında, canlarından, yuvalarından olan atalarımızın mezarda kemikleri sızlar. Rica ediyorum, bu kulübü ortada bırakmayın. Gerekirse ben ve arkadaşlarım hiçbir karşılık beklemeden 24 saat emrinizde oluruz, sonuna kadar destek veririz) diye ikna etmeye çalıştım. Sonra Allah kendisinden razı olsun, kapıya kilit vurulmadan, kulübe sahip çıktı. Allah için şahidim, transfer yasağını kaldırmak için kulüpten alacağı olanlara kendi inşaatından evler verdi, cebinden paralar harcadı. Kulübe maddi kaynak bulmak için çalmadık kapı bırakmadı. Sonunda başardı. Bu yönetim, bizlere, camiaya, taraftara yeniden bir şampiyonluk coşkusu yaşattı. Hepimiz minnettarız. Şampiyonluğun ardından, bir müjde daha aldık. 19 Mayıs Stadı, aynı isimle aynı yere yapılacak. Sohbetimizde, eski günleri anlatırken, 19 Mayıs Stadı’ndaki anılar canlandı ve hepimizin gözü doldu. Başkan, bu stat için de büyük çaba sarf etti. Kulübün kapısına kilit vurulacak iken, alıp buralara getiren başta Faruk Koca olmak üzere, yönetimin, tüm taraftarlarımızın şampiyonluk bayramını kutluyorum. Koca ve ekibinin sonuna kadar yanında olacağım. Başarıları, birlikte ve yeniden yaşamak için, durmadan beraber ve birbirimize destek olarak yürümeliyiz.”

Haberin Devamı

 OYUNCULAR BÜYÜK MUTLULUK YAŞADI

Zorlu, yorucu ve yıpratıcı maratonun sonunda hedefe ulaşan Ankaragüçlü futbolcular, maç bitiminde, üstü açık otobüs yolculuğunda ve kutlama alanında büyük sevinç yaşadı. Sarı-lacivertli ekibin tecrübeli isimleri; Erdem, Aatıf, Abdullah, Akın, Sinan ve Yusuf’un yanı sıra alt yapıdan çıkan gençleri, sezon sonunda elde edilen başarının keyfini çıkardı. Erdem ve Yusuf, Ankaragücü forması altında takımı yeniden bir üst lige çıkarmanın gururunu yaşarken, birçok oyuncu da kariyerine bir şampiyonluk kutlamanın heyecanını ekledi. Oyuncular ve aileleri birer birer kupa ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şampiyon kupasına kavuştu


19 MAYIS STAT ALANI DOLUP TAŞTI

Haberin Devamı

19 Mayıs Spor Kompleksi’nin içinde bulunan stat alanı yine tarihi günlerinden birini yaşadı. Günler öncesinden hazırlıklarına başlanan kutlama alanında, sahne ile konukların oturacağı alanlar oluşturuldu. Sabah erken saatlerde gerekli güvenlik önlemleri alınırken, komplekse araç girişine izin verilmedi. Taraftarların olumsuz bir durumla karşılaşmaması için tüm önlemler alınırken, alana gelenler, güvenlik koridorundan geçirilerek içeri yönlendirildi. Sarı-lacivert renklere gönül veren binlerce taraftar, sezon finalinde doyasıya eğlendi.

Şampiyon kupasına kavuştu

BEŞİNCİ KEZ YÜKSELİŞ VİZESİ

MKE Ankaragücü, önceki günkü sonucun ardından alt ligden, futbolumuzun bir numaralı arenasına 5. kez yükselme başarısı gösterdi. Sarı-lacivertliler, daha önce 1968-1969, 1976-1977 ve 2017-2018 sezonlarında, yarıştığı kulvarlarda rakiplerini geride bırakıp, en üst ligde mücadele etme hakkı kazanmıştı.
MKE Ankaragücü, 1980-1981 sezonunda 2. Lig’de mücadele ederken, hem Türkiye Kupası (O zamanki adıyla Federasyon Kupası) hem de şimdiki adıyla Süper Kupa’yı kazanmış, statüde yapılan düzenlemenin ardından en üst lige alınmıştı.
Ankaragücü, son 6 sezonda taraftarına üçüncü kez kupa coşkusu yaşattı. Sarı-lacivertliler, 2016-2017 sezonunda TFF 2. Lig’den 1. Lig’e, 2017-2018 sezonunda da TFF 1. Lig’den, Süper Lig’e yükselip, camiasını mutlu etmişti. Başkent ekibi 2021-2022 sezonunda başarısını yeni bir kupa ile taçlandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!