Salgın endişesi okul kapattırdı

Güncelleme Tarihi:

Salgın endişesi okul kapattırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2008 00:00

ŞEREFLİKOÇHİSAR’da hafta ortasında başlayan ve 800’ü aşkın kişinin baş ağrısı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastanelere başvurmasının ardından, önceki gün de Sağlık Meslek Lisesi 2 gün tatil edildi. Okulun, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın teklifi ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla tatil edildiği bildirildi.

Karara gerekçe olarak, baş ağrısı, kusma ve ishal salgını vakasının ilk olarak okulun bulunduğu bölgede ve öğrenciler arasında görülmesi gösterildi. 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı tatilinin ardından Salı günü başlayan öğretimle birlikte 30’a yakın öğrencinin aynı şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurması, burada kullanılan suyun depoya girmeden şebekeye verilmesi ve klorlama imkanının olmayışının gösterildiği belirtildi.

Başkana göre sebep sebze

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ramazan Ceylan, klorlama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şebeke suyunun tahlili için Sağlık İl Müdürlüğü’ne su numuneleri gönderdiklerini belirtti. Klorlama makinesinin alımına hız verdiklerini kaydeden Ceylan, "Ben salgının sudan değil. Sebze ve meyveden olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Şereflikoçhisar’daki öğretmenler de Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar bölümünden Uzman Dr. Mine Kaya tarafından bilgilendirildi.

CHP’lilerden ziyaret

Salgın ile ilgili gelişmeleri yerinde incelemek üzere CHP milletvekilleri Tekin Bingöl, Hüseyin Ünsal ve Sacid Yıldız, Şereflikoçhisar’ı ziyaret etti.

Devlet Hastanesi, Sağlık Grup Başkanlığı ve Belediye’de görüşmelerde bulunan milletvekilleri, salgının kapsamı, yapılan çalışmalar ve alınan önlemlerle ilgili bilgi aldılar.

Salgınla ilgili gözlem altında tutulan hastaları da ziyaret eden Milletvekilleri, salgının nedenleri ve sonuçları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini kaydettiler.

Öte yandan, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün talebi ile Ankara İl Tarım Müdürlüğü’nden gelen yetkililer, sebze ve meyvelerden aldıkları numuneleri incelemek üzere Ankara’ya götürdü
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!