Sakarya’daki çiçekçilere ‘boşaltın’ tebligatı

Güncelleme Tarihi:

Sakarya’daki çiçekçilere ‘boşaltın’ tebligatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 15:58

Kızılay Sakarya Caddesi’nde faaliyet gösteren çiçekçi esnafına Çankaya Kaymakamlığı tarafından ‘işyerlerinin üç gün içinde boşaltılması’ yönünde bir tebligat gönderildi.

Haberin Devamı

Bu durumun caddedeki çiçekçi esnafını mağdur edeceğini belirten Ankara Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Aydemir, konuyu ilettikleri Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden çözüm beklediklerini söyledi. “Esnafımızı ve halkımızı mağdur etmeyecek bir çözüm bulacaklarına inanıyoruz” diyen Aydemir şöyle konuştu:

ÜÇ YIL ÖNCE DE GÜNDEMDEYDİ

“Sakarya Caddesi’ndeki Çiçekçiler Çarşısı Ankara’nın simgelerinden biri. Üç yıl önce Çiçekçiler Çarşısı’nın kaldırılacağı yönünde bazı dedikodular gündeme getirildi. O dönemde, nasıl bir planlama ve projeye dayandığı, ne yapılacağı anlaşılmayan bir şekilde, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın (Melih Gökçek) Sakarya Caddesi’ndeki çiçekçi esnafının kaldırılması yönünde talimat verdiği haberi bizlere ulaştı. Haberin bize gelmesinden hemen sonra defalarca yetkililerle ve çiçekçi esnafımızla görüşmeler yaptık. Bugüne kadar uzadı. Sakarya Caddesi’ndeki esnafımıza, kaymakamlıktan bugün 9 Ocak’ta gelen bir yazıda, üç gün içerisinde işyerlerinin boşaltılması isteniyor.

Haberin Devamı

AVRUPA’DA DA ÖRNEKLERİ VAR

Oda Başkanı olarak, Sakarya Caddesi’ndeki çiçekçi esnafımızla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na giderek gerekli görüşmeleri yaptık. Oradaki çiçekçi dükkanlarının kapatılmasının, işyeri bulunan esnafımızı ve çiçek almak isteyen vatandaşlarımızı mağdur edeceğini anlattık. Avrupa’da da bir çok şehirde, bizim Sakarya Çiçekçiler Çarşısı benzeri çarşıların olduğunu ve bunların o şehirlere güzellik kattığını anlattık. Ankara Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanımız Sayın Mehmet Yiğiner ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Asım Balcı’ya durumu açıkladık. Balcı’nın durumu Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’ya ileterek, esnafımızı ve halkımızı mağdur etmeyecek bir çözüm bulacaklarına inanıyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!