Sahnede 1940’lı yıllar Ankara’sı

Güncelleme Tarihi:

Sahnede 1940’lı yıllar Ankara’sı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2021 01:08

Sabahattin Ali’nin ölümsüz eseri Kürk Mantolu Madonna, usta tiyatrocu Miraç Eronat’ın uyarlaması ve rejisiyle tiyatro severlerle buluştu.

Haberin Devamı

Ankara’da geçen perşembe ve cuma, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde oynanan oyun, haziran ayı içinde yine iki temsille tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü eğitmenlerinden Miraç Eronat, oyunun çok güzel tepkiler aldığının altını çizerek şunları söyledi:

Sahnede 1940’lı yıllar Ankara’sı


ANKARA SEYİRCİSİ ÇOK DİKKATLİ

Sabahattin Ali’nin o kadar kuvvetli bir dili var ki seyirci pür dikkat dinliyor. Zaten Ankara seyircisi çok dikkatli, Türkiye’de ben Ankara seyircisini tek geçerim. Tek perdelik ve yaklaşık 90 dakika süren oyunun hikâyesinde farklı sahneleri bir mekânda topladık. Hikâye Ankara’da başlıyor. Sabahattin Ali, Küçük Tiyatro’nun olduğu binada yaşamış. Oyunu Küçük Tiyatro’da da oynayacağız ve bunun için çok heyecanlıyız. Öykü Ankara’da başlıyor. Ankara’nın 1940’lı yıllarını da anmış alıyoruz.

Sahnede 1940’lı yıllar Ankara’sı


AŞK VE YALNIZLIK PAYLAŞMA ÖYKÜSÜ

Oyunda çok güçlü bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Çok ciddi bir aşk, yalnızlık ve kavuşamama hali var. Karakterlerin katman katman psikolojik boyutları var. Sabahattin Ali bir psikolog, gezgin, filozof gibi yazmış. Raif ve Maria’nın ruh halleri, aşkı birbirlerine neden imkânsız hale getirdikleri, yalnızlıkları, korkuları beni çok etkiledi. Bunu ön plana çıkartım. Aşk, çok güzel bir aşk. Her yarım kalmış aşk kadar etkileyici. Ferhat’la Şirin, Romeo Juliet gibi Raif ve Maria’nın tamamlanamamış bir aşk ve yalnızlık paylaşma öyküsü var.”

GARAJDA PROVA YAPTILAR

Haberin Devamı

Geçen yıl evinin garajını tiyatroya çeviren Eronat, garajda öğrencileriyle ilk olarak Sabahttin Ali’nin ‘Kürk Mantolu Madonna’ eserini çalıştıklarını ve sahneye koyduklarını aktardı. Yaklaşık 9 aylık bir prova sürecinden sonra oyunu tiyatroseverlerle buluşturduklarını belirten sanatçı, oyunda yeni mezun öğrencilerle birlikte usta isimlerin de yer aldığını aktardı.

Sahnede 1940’lı yıllar Ankara’sı


OYUNCU KADROSU ŞÖYLE

Haberin Devamı

Oyunda Raif’i İsa Dinç, Maria’yı Sevi Demircivi oynuyor. Raif’in yaşlı halini ise Okan İrkören üstleniyor. Diğer rollerde Boray İsabetli, Burak Kurdoğlu ve Burcu Akpınar izleyici karşısına çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!