Sahipsiz patilere ve can dostlarına destek

Güncelleme Tarihi:

Sahipsiz patilere ve can dostlarına destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2022 16:15

Ankara Barosu, sahipsiz hayvanlara ve onlara bakan hayvanseverlere destek olmak amacıyla ‘Pati Yardım Hattı’ kurdu. Gönüllü avukatlar, hat üzerinden kendilerine ulaşan usulsüz toplama, yakalama, zehirleme ve şiddet gibi ihbarlara 7/24 hukuki yardım sağlıyor.

Haberin Devamı

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi bünyesinde kurulan ‘Pati Yardım Hattı’ sahipsiz sokak hayvanlarına destek olmak ve hayvana şiddet ile hayvan hakkı ihlalleri konusunda hayvanseverleri yalnız bırakmamak için ücretsiz olarak hukuki destek veriyor. 20 gönüllü avukatın hizmet verdiği merkeze, ‘0545 109 50 50’ numaralı hattan ulaşılabiliyor. Çağrıda belirtilen talebe göre, gerekli olduğu durumlarda 7 gün 24 saat avukatlar olay yerine giderek vatandaşlara destek veriyor. Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Burcu Yağcı, kentteki sahipsiz sokak hayvanlarının yaşadığı sorunlar üzerine ‘Pati Yarım Hattı’nı hizmete açtıklarını söyledi. Yağcı, çalışmalar hakkında Hürriyet Ankara’ya şu bilgileri verdi:

Sahipsiz patilere ve can dostlarına destek


YALNIZ KALMAMASI İÇİN KURDUK

“Mevcut yasalar, hayvanları koruma noktasında yetersiz kalıyor. Vatandaşlar da ‘hukuki olarak neler yapabilecekleri’ konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Buna karşın Ankara’da sahipsiz sokak hayvanlarının yaşadığı sorunlar uzun yıllardır devam ediyor. Barınaklara ve sokaklara çok sayıda hayvan terk ediliyor. Biz hayvanların ve hayvansever insanların hukuki olarak yalnız kalmaması için bu merkezi kurduk. Usulsüz toplama, yakalama, zehirleme ve şiddet vaka ihbarlarına ilişkin Ankara Barosu Pati Yardım Hattı’nı aranarak bildirimde bulunulması halinde, Hayvan Hakları Merkezi’miz tarafından gerekli hukuki destek sağlanıyor. İhtiyaç duyulması halinde ise Ankara ili çevresindeki acil ihbarlara dahi müdahale ediliyor.”

Sahipsiz patilere ve can dostlarına destek


EN ÇOK İHLAL USULSÜZ TOPLANMA

“Vatandaşlar belediyelerin yaptığı yanlış uygulamalara şahit olduklarında ne gibi bir yol izlenecekleri hususunda bize başvurabilir” diyen Yağcı, şunları söyledi: “Belediyeler kanunda, hayvanı bulunduğu yerden alacak ve kısırlaştırıp aynı bölgeye bırakacak şekilde yükümlendirilmiş. Bunun yapılmadığı durumlarda da bize ihbarda bulunabilirler. En çok ihlal hayvanların usulsüz toplanması, hayvanlara kötü muamele ve tehlike arz eden irklarla ilgili geliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!