Şahin’e bağış jesti

Güncelleme Tarihi:

Şahin’e bağış jesti
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2022 16:52

Keçiören Belediyesi tarafından Osmangazi Mahallesi’nde hizmete sunulan Mehmet Ali Şahin Kültür Merkezi’nin açılışı dün törenle yapıldı.

Haberin Devamı

Açılışa Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu(YİK) Üyesi ve TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin de katıldı. Kültür merkezinin çıkış hikâyesinin devlet yönetimi ve siyaset hayatı boyunca satın aldığı ya da hediye gelen kitapları bir yere bağışlamak isteğinden çıktığını anlatan Mehmet Ali Şahin, 10 ay önce kitapları bağışlamak için Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’u aradığını söyledi. Şahin, “Ankara’da belediye başkanı deyince ilk aklıma gelen isim Turgut Altınok’tur. Çünkü gerçekten belediye hizmetleriyle damga vurmuş olan bir kardeşimizdir. Çevirdim telefonu, karşımda Turgut Bey. ‘Biz zaten Keçiören’e muhtelif mahallelerinde kütüphaneler açıyoruz, bu kütüphanelerden birine kitaplarınızı yerleştiririz’ dedi. Kütüphane olarak başlayan proje Nasrettin Hoca’nın kazanı gibi doğurmuş. İki tane hizmet daha eklenmiş. Yavrularımız için bir eğitim merkezi eklenmiş, bir de özellikle hanımlara meslek edindirme kursları da veren bir ünite eklenmiş. Dolayısıyla bugün burada kültür merkezi içerisinde hem kütüphane açıyoruz hem çocuklarımız için bir eğitim merkezi hem de hanımlarımızın geleneksel mesleklerimizi öğreneceği bir üniteyi açmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

KENDİSİNİN İSMİ BURADA DAİM OLACAK

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da ilçedeki kütüphane ve kreş sayısını arttırdıklarını aktararak şunları söyledi: “950 bin nüfusumuz var. Hızla gelişen, değişen, güzelleşen ve büyüyen bir kent Keçiören. İlk 1994 de biz aday olduğumuzda Osmangazi Mahallemiz’de her taraf gecekonduydu. Çok şükür çok hızlı bir değişim ve dönüşüm dönemini yaşadık. Ben her gün gezen, vatandaşlarımızı, gençlerimizi dinleyen biriyim. Baktım ki gençlerin kütüphane talebi var, burayı kütüphane yapma kararı aldık. Gençlerimizi iyi yetiştirmek çok önemli, onlara fırsat vermek çok önemli. Buradaki kitaplarımız çocuklarımıza, gençlerimize rehber, yol ve ışık olacak. Onlar geleceğimize, ülkemize ve milletimize inşallah hayırlı hizmetler yapacaklar. Sayın Mehmet Ali Şahin’in de ismini vermemiz konusunda bir talebi olmadı. Kendisinin ismi burada daim olacak.”

Şahin’e bağış jesti

Üç bölümden oluşan kültür merkezinde kütüphane, Çocuk Eğitim Merkezi(ÇEM), Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) bulunuyor. Toplamda 6 bin 180 adet çeşitli türde kitap ve materyalin yer aldığı merkeze eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de 2 bin 500 kitap bağışladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!