Sağlıklı ürün için etiketi inceleyin

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı ürün için etiketi inceleyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2019 16:32

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, tüketicilerin gıda alırken ürünler üzerindeki etiketi incelemeleri konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda mühendisleri, ‘3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’ etkinlikleri kapsamında Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nce Hamamönü’nde geçtiğimi salı açılan, çarşamba ve perşembe de devam eden Sağlık Sokağı’nda, vatandaşları gıda güvenliği konusunda bilgilendirdi. Tüketicilerin gıda güvenliği konusunda son derece bilinçli olması gerektiğini belirten Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, tüketicilerin gıda alırken dikkat etmesi gerekenleri şöyle anlattı:

Sağlıklı ürün için etiketi inceleyin

EĞİTİCİ BİLGİLENDİRME YAPACAĞIZ

“Özellikle vatandaşımız gıda aldığı zaman, etiketlere dikkat etsinler. İçindekiler bölümünde neler olduğu, gıdanın tavsiye edilen tüketim tarihi, menşeinin neresi olduğu, muhafaza koşulları gibi daha birçok bilgi etiket üzerinde yer alıyor. Vatandaşımız buna dikkat ederse daha sağlıklı bir ürün alabilecek. Önümüzdeki süreçte tüketicilere yönelik ‘etiket okuryazarlığı’ ismiyle bir program başlatıyoruz. Hem okullarda hem kurumlarda bununla ilgili eğitici bilgilendirme yapacağız” dedi. 

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ TARAMA YAPILDI

Sağlık Sokağı’nda kurulan diğer stantlarda da, ücretsiz sağlık taramaları yapıldı ve taramalarda risk görülen vatandaşlar hekimler tarafından hastanelere yönlendirildi. Sağlık Sokağı'nda, aile hekimliğinden kanser tarama programlarına, obezite danışmanlığından karbonmonoksit ölçümüne kadar birçok tanıtım ve etkinliğe yer verildi. Ayrıca vatandaşlara tansiyon ve şeker ölçümü yapılarak danışmanlık hizmeti verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!