Sağlıkçılar virüsle savaşıyor mühendisler siper üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılar virüsle savaşıyor mühendisler siper üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2020 22:22

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin sağlık ekibi koronavirüse karşı cephenin en önünde savaşırken, üniversitenin mühendislik fakültesi öğrencileri de ürettikleri yüz koruma siperleriyle sağlıkçılara destek oluyor.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı Teknokent’in laboratuvarlarında üretilen koruyucu maskeler, öncelikli Hacettepe Üniversitesi hastaneleri olmak üzere bütün pandemi hastanelerine ücretsiz olarak dağıtılıyor. Kendi ürettikleri üç boyutlu yazıcı ile çalışan öğrenciler, her bir buçuk saatte bir maske hazırlayabiliyor. Yüz koruyucu siper olarak da adlandırılan maskeler, yüzün tamamını kapatarak koruma sağlıyor.

ÖĞRENCİLER SEFERBERLİK BAŞLATTI

Hacettepe Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu, öğrencilerin sağlık çalışanları için seferberlik başlattığını belirterek, “Üç boyutlu yazıcıyı da kendileri üretti. Dışarıda satış fiyatları 27-30 TL arasında olan yüz koruyucu siperleri, yerli ve milli kaynaklarla 3.5 TL’ye üretiyorlar. Hacettepe Teknokent olarak sadece ham maddesini temin ediyor, çalışma ortamını sağlıyoruz. Üniversitenin mühendislik fakültesi öğrencileri de emeğini koyarak sağlık çalışanları için seferber oldular” diye konuştu.

Sağlıkçılar virüsle savaşıyor mühendisler siper üretiyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!