Sağlık turizmini geliştirerek şehrimize döviz kazandıracağız

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizmini geliştirerek şehrimize döviz kazandıracağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 08:30

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO), Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile ATO Dış Ticaret Özel İhtisas Komisyonu organizasyonuyla başkentin sağlık turizmi potansiyelini dünyaya tanıtmak üzere hayata geçirdiği “Hizmet Sektörünün Rekabet Gücünün Artırılması (HİSER) Projesi” Amsterdam Sağlık Turizmi Fuarı’nda tanıtılacak.

Haberin Devamı

ATO’nun stant açarak katılacağı fuarda, sağlık turizmi acenteleri ile yatırımcıları, sigorta şirketleri ve seyahat acentelerinden de temsilciler yer alacak. ATO’nun HİSER Projesi’ni dünyaya tanıtmak için çalıştıklarını belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, “Ankara’nın sağlık turizmini geliştirerek şehrimize döviz kazandıracağız. Ankara’nın beş yıl içinde tek başına bir milyar dolar gelir elde etmesini hedefliyoruz” dedi. Baran’ın değerlendirmeleri şöyle oldu:

Sağlık turizmini geliştirerek şehrimize döviz kazandıracağız


ÇOK İYİ DOKTORLAR YETİŞİYOR

“Ankara’nın; sağlık, fuar ve kongre turizmi alanında bir dünya markası olması için çalışıyoruz. Ankara, ilçeleriyle birlikte 22 devlet hastanesi, 11 eğitim ve araştırma hastanesi, 37 özel hastane ile devasa bir tedavi şehri durumunda. 22 üniversitemizin 10’unda Tıp Fakültesi var ve çok iyi doktorlar yetiştiriyor. Şehrimizde çok kaliteli sağlık hizmetini, güçlü altyapı ve nitelikli insan kaynağından uygun koşullarla almak mümkün. Bu potansiyeli dünyaya da tanıtmak üzere harekete geçtik. Amsterdam, Avrupalılara ve Avrupa’daki vatandaşlarımıza ulaşmak için iyi bir fuar noktası oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!