Sağlık turizminde potansiyel yüksek’

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminde potansiyel yüksek’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 16:33

Ankara’ya ‘sağlık hizmeti’ almak için bu yılın ilk yedi ayında 190 bin 24’ü yabancı, 886 bin 296’sı da gurbetçi olmak üzere toplamda 1 milyon 76 bin 536 turist geldi. Ankara, sadece yabancı turistlerden 570 milyon 72 bin dolar gelir elde etti. Başkentin sağlık turizmi potansiyelini Hürriyet Ankara’ya değerlendiren TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Engin Şahin, “Ankara’nın turizmde kurtuluş yollarından biri sağlık turizmi. Sağlık turizmi, başkentin en hazır ve güçlü yanlarından biri” dedi.

Haberin Devamı

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürülüğü verilerine göre, sağlık hizmeti almak için başkenti tercih eden yabancı turistlerde ilk sırayı, 48 binle Iraklı hastalar aldı. Başkente sağlık hizmeti almak için gelen yabancı hastalarda ikinci sırada 23 bin 648 ile Suriyeliler, üçüncü sırada 15 bin 781 ile Somalililer yer aldı. Sağlık hizmeti alan yabancı hastalar, en çok acil tıp hizmeti için başkenti tercih etti. Enfeksiyon hastalıkları, diş tedavisi, iç hastalıklar, kadın doğum, göz tedavisi, çocuk hastalıkları, ortopedi de yabancıların başkentte sağlık hizmeti aldığı branşlardan oldu.

Sağlık turizminde potansiyel yüksek’

230 YETKİLENDİRİLMİŞ TESİS VAR

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Engin Şahin, Ankara’da sağlık turizminin öne çıktığını söyleyerek, “Başkentin bu potansiyelini iyi değerlendirmek gerekiyor. Ankara’ya tarih ve kültür gezileri amacıyla gelen insanlarda ciddi bir rakam yakalamamız mümkün değil. Dolayısıyla Ankara’nın öne çıkan sağlık turizm potansiyelini iyi değerlendirmek gerekir” diye konuştu. Türkiye’de akredite hastanelerin en çok olduğu ikinci kentin Ankara olduğuna dikkat çeken Şahin, “Temmuz 2022 itibarıyla Ankara’da 230 yetkilendirilmiş sağlık tesisi ve 65 yetkilendirilmiş aracı kuruluş var. 8 kamu hastanesi, 7 kamu üniversite hastanesi, 3 vakıf üniversite hastanesi, 33 özel hastane, 8 konaklamalı fizik tedavi merkezi, 6 özel fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, 22 özel tıp merkezi, 26 özel ağız ve diş sağlığı polikliniği bulunuyor” dedi.

Sağlık turizminde potansiyel yüksek’

AZERBAYCAN’IN DA TERCİHİ BAŞKENT

Şahin, yılın ilk 7 ayında başkentte sağlık hizmeti alan yabancı hasta sayılarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Irak, Suriye ve Somali’den sonra başkentte sağlık hizmeti alan yabancı hasta sayılarına bakıldığında, 14 bin 995 ile Azerbaycan dördüncü sırada yer alıyor. Azerbaycan’ın ardından 11 bin 790 kişiyle Afganistan, 6 bin 702 kişiyle İran, 4 bin 321 kişiyle ABD, 3 bin 485 kişiyle Almanya geliyor.”

Haberin Devamı

Sağlık turizminde potansiyel yüksek’

‘ANKAPARK’IN TURİZM İÇİN FAALİYETE GEÇMESİ LAZIM’

Engin Şahin, sağlık turizminin yanı sıra başkentin turizm potansiyelini arttırmak için Ankapark’ın da değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. “Ankapark, bir tema park olarak işletilebilirse Ankara için yüksek döviz bırakan turist sayısına katkı sunar” diyen Şahin, “Ankarapark, Orta Doğu’daki zenginleri kente çekebilecek bir potansiyele sahip. Dolayısıyla Ankapark gibi bir tesisin ölü bir şekilde kalmaması lazım. Teknik olarak çalışabilir hale gelebiliyorsa, bir tema park olarak faaliyete geçmesi gerekir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!