Sağlık Endüstrileri Platformu'ndan ortak açıklama

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Endüstrileri Platformundan ortak açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2020 19:06

Sağlık Endüstrileri Platformu, sağlık sektöründe tıbbi cihaz ve tedarik zincirini sağlayan firmaların sıkıntıları nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyerek ortak açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Basın toplantısına, SEİS, ARTED, TÜMDEF, SADER, FÜDER, ORDER, MASİAD, EGEDER, GASİD, DOMED olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve temsilcisi katıldı.

Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kamuya mal tedariği yapan hiçbir sektörden bugüne kadar feragat ya da indirim istenmezken tıbbi cihaz sektöründen istendi. STK başkanları olarak asla ve kata yüzde 1 bile indirim kabul edilemez diyoruz. Katma değeri bu kadar yüksek, sağlığın önemli olduğu bir dönemde biz halen kendimizin önemini anlatmaya çalışıyoruz, bu da bize gerçekten acı veriyor” dedi. SEİS Başkan Vekili Levent Mete Özgürbüz ise “Bildiğiniz üzere tamamen yürürlükteki mevzuata uygun, herkese açık şekilde rekabet koşullarında yapılan ürün ve hizmet ödemelerini kamu hastanelerinde 16 ay, üniversite hastanelerinde 36 aya varan vadelerde tahsil edememekteyiz” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Platform adına ortak basın bültenini okuyan Araştırmacı Tıp Teknolojileri Üreticileri Derneği (ARTED) Başkanı Ayhan Öztürk özetle şunları söyledi: “Yüz binlerce tıbbi cihaz ve medikal sarfın üretimini, ithalatını, satışını, teknik hizmetini ve vaka desteğini veren sektörümüz kamu hastanelerinden 16 aydır, üniversite hastanelerinden 36 aydır ödeme alamamaktadır. Buna ek olarak Maliye Bakanlığı ile sürdürülen görüşmelerden bir netice alınamadığı gibi sektörümüzden yüzde 60’a varan feragat talep edilmektedir. Bu durum yüzbinlerce nitelikli istihdam sağlayan ve Türkiye‘nin her yerinde 7 gün 24 saat hizmet veren sektörümüzün bugününü ve geleceğini belirsizliğe ve çıkmaza sürüklemiştir. Ülke genelinde faaliyet gösteren ve 9 bin 800 kayıtlı üyesi bulunan, 2 milyar doların üzerinde işlem hacmi olan, 650 milyon dolar ihracat rakamına erişen, 100 binin üzerinde çalışanı bulunan ve son derece stratejik bir öneme haiz olan sektörümüz zor bir süreçten geçmektedir."

 

BAKMADAN GEÇME!