Sağanak yolları göle çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Sağanak yolları göle çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2023 16:24

Ankara, önceki gün öğleden sonra başlayan sağanak ve dolu yağışına teslim oldu. Kent genelinde trafikte zaman zaman aksamalar yaşanırken, bazı bölgelerde su birikintileri ve su baskınları yaşandı, altyapı bir kez daha alarm verdi.

Haberin Devamı

Ankara’nın bazı ilçelerinde etkili olan dolu ve sağanak sonucu şehrin çeşitli bölgelerinde su birikintileri ve su baskınları yaşandı. Keçiören, Yenimahalle, Altındağ başta olmak üzere kentin birçok noktasında yollar göle döndü. Kentte yer yer trafikte zorluklar yaşanırken, dolu nedeniyle bazı noktalar kısa sürede beyaza büründü. Yağmur ve doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlara sığındı. Misket büyüklüğünde dolu yağdığını söyleyen esnaf Samed Karakaya, “Sabah hava güzeldi. Önce bir bulutlanma başladı ve küçük küçük dolu yağmaya başladı. Sonrasında ise dolu yağışı hızlandı. Her taraf beyaza büründü ve yağmur şiddetlendi. Barajlarımız için güzel oldu ama beklenmedik bir anda gelmesinden dolayı halk biraz mağdur oldu. Dolular misket büyüklüğündeydi ama birden hızlandı” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Sağanak yolları göle çevirdi

Sağanak yolları göle çevirdi

VATANDAŞIN KAMERASINA YANSIDI

Kentte sağanak ve dolu yağışı vatandaşların kameralarına da yansıdı. Sosyal medyada da paylaşılan görüntülerde Ankara Garı önündeki alt geçidi su basınca yol trafiğe kapatıldı, ASKİ ekipleri suyu tahliye etmeye çalıştı. Şentepe’de esnaflar dükkânlarına dolan suyu kovalarla boşaltmaya çalıştı. Ulus Hali’nin içi de suyla doldu. Anadolu Bulvarı’ndaki su birikmesi de sürücülere zorluk yaşattı. Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önündeki yolda kanalizasyon taşarken, Batı Bulvarı’nda da sürücüler biriken yağmur suları sebebiyle zor anlar yaşadı. Aniden bastıran dolu yağışı üzerine bir çok sürücü çeşitli bölgelerde köprü altlarına sığındı.

Sağanak yolları göle çevirdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!