‘S’ kararına C’den tepki

Güncelleme Tarihi:

‘S’ kararına C’den tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2023 15:52

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) Genel Kurulu tarafından, oy çokluğu ile ‘S’ plakalı umum servis araçlarının ilçesinden kent merkezine, kent merkezinden de ilçesine servis taşımacılığı yapması yönünde karar alındı. Dün alınan kararın hemen ardından ABB önüne gelen ‘C’ plakalı umum servis aracı esnafı, karara tepki gösterirken, Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı da “Bu işten ekmeğini yiyen insanlarla işimiz yok, biz bu işin rantına karşıyız” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da ‘C’ plakalı umum servis araçlarıyla dış ilçelerdeki ‘S’ plakalı umum servis araçları arasındaki tartışma büyüyor. UKOME Genel Kurulu tarafından dün oy çokluğu ile ‘S’ plakalı umum servis araçlarının ilçesinden kent merkezine, kent merkezinden de ilçesine servis taşımacılığı yapması yönünde karar alındı. Kararın hemen ardından ABB önüne gelen Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası üyeleri ve ‘C’ plaka umum servis aracı esnafı karara tepki gösterdi. Alınan karara ilişkin açıklamalarda bulunan Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı “Çıkan karar servisçi esnafına zarar veriyor. Bizim sorunumuz esnafla değil ‘S’ plaka üzerinden firmalar rant döndürüyor” dedi. Mücadeleyi bırakmama çağrısında da bulunan Elmadağlı, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘S’ kararına C’den tepki

TARTIŞMALARA NEDEN OLACAK

“Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde geçmişten bugüne kadar gelen süreç itibarıyla bir karar alınmaya çalışılıyordu ve bugün de oy çokluğuyla bir karar geçti. Bu karar, Ankara’daki 7 bin 329 adet ‘C’ plakalı servis araçları esnafını ziyadesiyle rahatsız etmiştir ve etmeye de devam edecektir. Bu UKOME toplantısı esnafımız için hiçbir zaman hayırlı olmayacaktır. Bundan sonra gereken tüm hukuksal mücadelemize devam edeceğiz. Bu karar yanlış bir karardır. Kararı hiçbir zaman onaylamadık, onaylamayacağız. Hiçbir hakkı olmayanlara bu hakkın verilmesi, okullarımızda, kurumlarımızda tartışmalara neden olacak. Bu işten ekmeğini yiyen insanlarla işimiz yok, biz bu işin rantına karşıyız. Alınan bu karar diğer sektörlerinde önünü açmış durumda.

BU RANTA ORTAK OLMAYACAĞIZ

Kontak kapatmak ve diğer yollara gitmekle alakalı kararları yönetim kurulumuz ile görüşüp karara bağlayacağız. Biz, Ankara halkının mağduriyet yaşaması taraftarı da değiliz. Çok yakında okullar açılacak, öğrencilerimizin mağduriyet yaşaması taraftarı da değiliz. Servis taşımacılığını elimizden geldiği müddetçe yapmaya devam edeceğiz. Ankara’da 5 tane tur firması var. Dava açan da bunlardan iki firma. İlçelerden ‘S’ plakaları toplamışlar. Örnek veriyorum, Çubuk’ta yaklaşık 500’e yakın araç var, ilçenin ihtiyacı olan araç sayısı 200. 300 tane aracı merkeze sokup, plakaları para etsin diye toplamışlar. Bununla alakalı da sürekli dava açtılar ve geldiğimiz nokta da bu oldu. Şereflikoçhisar’da, Çubuk’ta, Elmadağ’da tarlalarda arabalar boş yatıyor. Bu arabaları alıp neden tarlalarda beklettiler? Bu kararın çıkmasının nedeni birilerinin rant kavgası. Biz bu ranta ortak olmayacağız. Esnaf arkadaşlarım kaderinize razı olmayın, biz buradayız. Gerekli tüm mücadelemizi vereceğiz.”

KARARA ÇANAK TUTAN FİRMALARLA ÇALIŞMAYACAĞIZ

Haberin Devamı

“Bu karara çanak tutan, bu kararın çıkması içim mahkemeye giden tur firmalarıyla da bu saatten sonra çalışmıyoruz” diyen Elmadağlı, “Konuyla alakalı belediye ve UKOME temsilcileri ile de görüştük onlar tarafından bize söylenen şey mahkeme kararının olduğu. Bu mahkeme kararına ilişkin de, bu kararın alındığıydı. Kaldı ki, ABB de bu kararını üst mahkemeye taşıdı. Yani ABB de bu konunun yanlış olduğunu ifade etti. Oda olarak kararla ilgili biz de üst mahkemeye itiraz ettik. Bu üst mahkemeden gelecek kararın beklenmesini istedik ama bunu dahi beklemediler. Bunu beklemiş olsalardı, üst mahkemenin vereceği karara bizler de riayet edecektik” ifadelerini kullandı.

 

BAKMADAN GEÇME!