Rüzgârlı davasında tutuklu iki sanığa tahliye

Güncelleme Tarihi:

Rüzgârlı davasında tutuklu iki sanığa tahliye
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 14:44

Rüzgârlı Caddesi esnafının, Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncü şahıslara kiraladığı bölgedeki yol kenarı ücretli otoparklara tepki amacıyla geçen yıl 9 Temmuz’da yürüyüş yaptığı sırada açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Mehmet Karagöz’ün davasında tutuklu olarak yargılanan T.Ş. ve Ü.Y. tahliye edildi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili olarak açılan davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanıklardan C.A., Ü.Y., T.Ş. ve tutuksuz olarak yargılanan E.Ş., M.C.A. ve E.N., avukatlar ve tanıklar hazır bulundu. 

YURTDIŞI YASAĞI KONULDU

C.A.’nın avukatları ‘otopark işletmecisi olmadığını ve havaya ateş açtığını’ iddia ederek tahliye talep etti. Diğer tutuklu sanıklar Ü.Y. ve T.Ş. de mahkeme heyetinden tahliyelerini talep etti. C.A.’nın tahliyesi reddedilirken, T.Ş. ve Ü.Y.‘nin tutuklu kaldıkları süre, delil durumu, suçlamanın lehe vasıf değiştirme ihtimali göz önünde bulundurularak yurtdışına çıkış yasağıyla birlikte adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. Rüzgarlı davasının bir sonraki duruşması 25 Nisan’da yapılacak. Mehmet Karagöz’ün ölümüne neden olduğu iddia edilen çekirdeğin çıktığı tabancayı kullanan C.A.’nın tahliye talebi reddedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!