Romanlardan Erdoğan'a "yüzyılın devlet adamı" ödülü

Güncelleme Tarihi:

Romanlardan Erdoğana yüzyılın devlet adamı ödülü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2015 17:49

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü Bursa'ya yapacağı ziyarette 81 ilden Romanlar temsilcilerle bir araya gelecek - Türkiye Romanlar Konfederasyonunca Erdoğan'a "yüzyılın devlet adamı" ödülü verilecek

Haberin Devamı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'ya yapacağı ziyaret kapsamında 81 ilden Romanlar temsilcilerle buluşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Şubat Cuma günü Bursa'da olacak. Cuma namazını Ulu Cami'de kılacak Erdoğan, toplu açılış törenine ve Türkiye Romanlar Konfederasyonunun düzenleyeceği "Büyük Roman Buluşması"na katılacak.

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar'ın AA muhabirine verdiği bilgiye göre, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde yapılacak etkinlikte 81 ilden Roman temsilcileri yer alacak. Türkiye genelindeki Roman derneklerinin temsilcilerinin davet edildiği etkinlikte, Erdoğan'a, "Büyük Roman Ödülü-Yüzyılın Devlet Adamı" ödülü verilecek.

İlk kez verilecek ödülün geleneksel hale geleceğini ifade eden Çokyaşar, "bir dünya lideri" olarak nitelediği Erdoğan'a bu ödülü vermeyi kararlaştırdıklarını söyledi. Çokyaşar, "Sayın Cumhurbaşkanımıza Romanların ahde vefa borcu vardır. Kendisini bu camia çok sevmiştir, bir rol model olarak kabul etmiştir" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart 2010'da İstanbul'da düzenlenen "Roman Buluşması"na da katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!