Roma Tiyatrosu’nda çalışma başladı

Güncelleme Tarihi:

Roma Tiyatrosu’nda çalışma başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 00:10

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaparak Ulus’u tarihi dokusuna uygun olarak canlandıracaklarını belirti ve “Cumhuriyet döneminin emaneti olan bu yapılarımızın sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışmalarını tamamlayarak tekrar faaliyete geçireceğiz. Başkentimizin tarihi geleceğine ışık olacak” dedi.

Haberin Devamı

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş de Ulus’ta bu yıl bitirilmesi planlanan iki projeyle ilgili özetle şu bilgileri verdi:

Roma Tiyatrosu’nda çalışma başladı


DOLGU VE HAFRİYATLAR ÇIKARILDI

“Anafartalar Caddesi ve Çarşısı, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ile Sobacılar Çarşısı’nın bulunduğu bölge yenilenecek. ‘Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi kapsamında da ziyaretçileri ağırlayacak karşılama merkezi, çocukların arkeolojik eğitim alacağı oyun alanı ve üniversiteden akademisyenlerin nezaretinde aktif kazı yapılabilme imkânı sağlanacak. Roma Tiyatrosu’nun yanı sıra 17 bin metrekarelik bir alanı içine alan Arkeopark Projesi hayata geçirilecek. Dolmuş duraklarının olduğu alanı da kapalı dolmuş alanı projemiz ile birlikte kaldıracağız. Gelen misafirleri karşılayan bir otopark ve arkeopark karşılama alanı ile tarihi mekânda misafirleri kabul edeceğiz. Roma Tiyatrosu’na yönelik çalışmalarımız başladı. Ekim ayında yer teslimini yaptık. Taşlar numaralandı ve üç boyutlu çizimleri yapıldı. Dolgu ve hafriyatlar çıkarıldı. Şu an numune seçimi yapıyoruz. Roma Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehir olması yolunda tüm adımlar da atıldı. Yazışmalar yapıldı, temel atma töreniyle Roma Tiyatrosu’nda kardeş şehir protokolü imzalayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!