Rock ‘Dört’lüsü

Güncelleme Tarihi:

Rock ‘Dört’lüsü
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 14:43

Bir yarışmada, sunucunun yaptığı yanlış anons sonrası müzik yaşamlarına ‘Dört’ adıyla devam eden yeni nesil rock müzik grubu, “Rock müziğin üstlendiği misyonu Ankara’da yaşatmak istiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, Başkent’teki genç müzik gruplarına destek vermeyi sürdürüyor. Vokalde Ankara Üniversitesi Opera Bölümü’nden Yasin Topçu, elektro ve bas gitarda Gazi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Bengisu Ünalan ve ikizi Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Bilgesu Ünalan ile davulda Gazi Üniversitesi Turizm işletmeciliği Bölümü’nden Muratcan Dikmen’in yer aldığı ‘Dört’le, lise sıralarında başlayan hikâyelerini ve gelecek planlarını konuştuk:

* Grubunuzun kuruluş hikâyesi nedir?
Lise yıllarımızda(2012), müzik öğretmenimiz Handan Özdemir vasıtasıyla yarışmalara katılmak için bir araya geldik. İlk olarak 2015’te Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’na katıldık. Ve yarışmada ‘En İyi Sahne Performansı’ ödülünü kazandık. Bu başarı, grubumuzun da temellerini atmış oldu. Aynı sene Ankara’da ve Zeytinli’deki yarışmalarda da başarı elde ettik. Ardından özel bir yapım şirketinden albüm teklifi aldık.

Haberin Devamı

* Peki grubun ismi(Dört) nereden geliyor?
İsmimizi o yarışmada(Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması) yapılan yanlış bir anons sonucu kazandık diyebilirim. Yarışmada ismimiz, yanlışlıkla ‘Dört’ diye okundu. Biz de yarışmada iyi bir derece elde edince, ‘Dört’ü grup ismi olarak sevdik, sahiplendik.

Rock ‘Dört’lüsü

ANKARA’NIN KÜLTÜRÜNDEN BESLENİYORUZ

* Sizin için Ankara’da rock müziğine adım atmanın avantajları ve dezavantajları neler oldu?
Yasin: Ankara’da kültleşmiş bir rock kültürü var. Buradan beslenebildiğimiz için çok şanslıyız. Bence pek bir dezavantajı yok. Sadece İstanbul’da olamadığımız için oradaki kültürün biraz daha dışında kalıyoruz.
Bengisu: Belki rock müziğin 2000’lerde en yoğun olarak yaşandığı döneme denk gelemedik ama bence hala Ankara bunun izini taşıyor. Zamanında Ankara’dan çok grup çıkmıştır. Bunu, Ankara’nın değişik bir havası olmasına bağlıyorum.

* Ankara rock müziğine önem veren bir şehir... Siz, genç bir grup olarak bu müziğin Ankara’daki geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Yasin: Gerçek rock dinleyicisi olduğu sürece rock müziğin var olacağını düşünüyorum. Rock’ı hissedenler birbirinden farklı hissetse de rock dinleyicisinin her zaman üstlendiği bir misyonu var.
Bengisu: Yani 50’lerde de rock müzik vardı, şu an da var. Sadece belli kollara ayrılıyor ama rock müzik hep orada.

Haberin Devamı

ALIŞILMIŞIN DIŞINDA OLMAK İSTİYORUZ

* Son olarak geleceğe dair planlarınız neler?

Müziğimizi en üst seviyeye taşımak öncelikli amacımız. İngilizce parçalar üzerine de çalışıyoruz bir yandan. Olabildiğince çok insana müziğimizi ulaştırıp, alışılmışın dışında duygular uyandırmak istiyoruz. Keza müziğimiz ile keza sözlerimizle. Muhtemelen iki ayı geçmeyecek bir sürede albüm çıkartmayı düşünüyoruz.

ŞARKILARIMIZDA FARKLI MESAJLAR VAR

* Genelde rock müzik grupları, yaptıkları eserlerde bir mesaj gizlediklerini söylerler. Sizin müziğinizde vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Aslında şarkıları yazarken güncel hayattaki birçok şeyden etkileniyoruz. Bundan dolayı da şarkılarımızı tek bir mesaja bağlamak biraz yanlış olur. Yani her şarkıda aslında farklı bir mesajımız var. Genelde rahatsız olduğumuz ya da etkilendiğimiz konuların üzerine melodi ürettiğimiz için ‘Dört’ müziğinin her parçasında ayrı ayrı mesajlar mevcut.

Haberin Devamı

DÖRT’ÜN ENLERİ

* Genç bir grup olarak, ilham aldığınız isimler kimler?
Yasin: Schoenberk, Korn, Linkin Park, Foo Fighters, Queen, Nirvana, AC/DC
Murat: Rammstein, Metallica, System Of a Down, Korn, Hayko Cepkin, Manga
Bengisu: Foo Fighters, Queens Of The Stone Age, Kyuss, Limp Bizkit, P.O.D, Fugazi
Bilgesu: Korn, Limp Bizkit, Drowning Pool, P.O.D, Manga, Disturbed, Kurban

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!