Robot meraklıları ODTÜ’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Robot meraklıları ODTÜ’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2013 00:00

Bu yıl 10.’su düzenlenen Uluslararası ODTÜ Robot Günleri başladı. Robotları ve teknolojilerini tanıtmak ve robot dünyasına ilgi duyanları bir araya getirmeyi hedefleyen etkinlikte 700’den fazla robot sergilendi.

Haberin Devamı

ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe İran Katar ve Romanya ile birlikte Türkiye’deki çeşitli üniversite ve liselerin yer aldığı yüze yakın robot takımı katıldı.
Organizasyonda bu yıl savunma sanayine yönelik Arama Kurtarma isimli yeni bir kategori açıldığını belirten Uluslararası ODTÜ Robot Günleri Genel Koordinatörü İlknur Özkan, “İnsanları tehlikelerden uzak tutmak en büyük amacımız. Geçtiğimiz yıl açtığımız Mayın Tarlası kategorisine bu yıl Arama Kurtarma’yı ekledik. Son zamanlarda teknoloji bilimlerinin de yöneldiği robotik sistemlerde, insan hayatı ön planda tutuluyor” dedi.

ROBOT POLİS

Toplum için hayatını tehlikeye atan insanlara yönelik Animatonik Robot’u geliştiren İstanbul Hisar Eğitim Vakfı 10. sınıf öğrencileri de etkinlikteki yerini aldı. Robotları hakkında bilgi veren Berke Ataözden, “Projemiz ile toplumun huzuru için hayatını tehlikeye atan insanları korumayı amaçlıyoruz. Yoğun akan bir trafiğin ortasında görevini yapmaya çalışan polisin yerini bizim robotumuz alıyor. Robota trafik polisinin verdiği komutları yüklüyoruz. Bu yöntemle polisin hayatını korumayı amaçlıyoruz” dedi. Robot dünyasına ilgi duyanların akın ettiği Uluslararası ODTÜ Robot Günleri, bugün sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!