Ringde raunt bitmez

Güncelleme Tarihi:

Ringde raunt bitmez
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2012 13:07

Başkan Gözgeç’in, ‘Türk boksu duvara toslamak üzere’ şeklindeki yumruğuna, eski Başkan Doğaneli’nden sert kroşe geldi.

Haberin Devamı

Gözgeç’in iddialarının komik olduğunu ileri süren Doğaneli, “Federasyondaki 12 yılının, 6 yılını başkan vekili olarak geçiren bir ismin, bunları söylemesinin izahı yok” diye konuştu.

Türkiye Boks Federasyonu’nda, eski ve mevcut başkan arasındaki tartışma her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor. Hürriyet Ankara’da yayınlanan ‘Gözgeç yeniden aday’ başlıklı haberde yer alan ‘Şampiyonları önceden belli organizasyonlar’, ‘700 bin TL borcu olan federasyondan, borçsuz federasyona’ ve ‘Boks duvara toslamak üzere’ iddialarına, eski başkan Caner Doğaneli’nden sert karşılık geldi.
Gözgeç’in, federasyondaki 12 yılının, 6 yılını başkan vekili olarak geçirdiğini, kendi dönemi için bunları söylemesinin izahı olmadığını vurgulayan Doğaneli, “Dünya şampiyonu olan ve olimpiyatlarda final oynaması beklenen Gülsüm Tatar’ın madalyasının çalındığı şampiyonada kendisi yoktu. Ama (İtiraz ettim 500 Euro yatırdım) diye konuştu. Buna cevap vermesini bekliyorum. Eğer mevcut federasyon borçsuz ise Kübalı antrenör Scott için ülke federasyonuna 40 bin dolar ödenmediği ve antrenörün Türkiye’ye gelemediği yönündeki haberlere neden açıklama getirmedi?” diye sordu.

Haberin Devamı

DOĞANELİ’NDEN GÖZGEÇ’E SORULAR

Gözgeç’e sorularını sürdüren Doğaneli, “Beraber çalıştığı yönetim kurulu üyeleri tarafından, harcama evraklarını göstermediği gerekçesi ile Savcılığa ve Sayıştay’a şikayet edilen kendisi değil mi ? Bizim dönemimizde, ekonomik tedbirler nedeni ile kullanmadığımız, genel müdürlükçe bize verilmesi gereken rakam ile borcumuz aynı idi. Bunu bildiği halde, bizim dönemimizi borçlu olarak göstermeye çalışmasının mantığını anlamış değilim. (Önceki dönemde bir çok kirli işe bulaşıldı) diyor. Kendisi ve benim de içinde bulunduğu 10 yönetim kurulu üyesi birlikte yargılandık ve ondan da aklandık. Mahkemeye taşınan başka hangi konu var. Şampiyonu belli organizasyonlar varsa, federasyonun ikinci adamı olarak neden müdahale etmedin?” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!