Restorasyon bu ay başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Restorasyon bu ay başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2023 17:06

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Kurtuluş Savaşı’nın tarihi binaları arasında yer alan Gölbaşı Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı’nı restore edecek. 1920’li yıllarda inşasına başlanan ve 1929 yılında tamamlanan konak, dokusuna uygun olarak yenilenecek.

Haberin Devamı

Restorasyon çalışmalarının yakında başlayacağını duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Burası Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlarımızın ekmek ihtiyacını karşılayan, Milli Mücadele’nin maddi ve manevi en önemli kapılarından; Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı. Tarihi yapımızın doğal dokusunu koruyarak restorasyon çalışmalarımızı bu yıl içinde tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Restorasyon bu ay başlıyor

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

Mehmet Atak’ın kızı Andaç Atak tarafından ABB’ye hibe edilen konakta restorasyon çalışmalarının ocak ayında başlayacağını belirten ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, şunları söyledi:
“Projemiz 2022 yılının Mayıs ayında kabul edildi ve sonra uygulaması için ihale çalışmalarımız başladı. Sonuç itibarıyla aralık ayı içerisinde ihalemizi gerçekleştirdik. Ankara’nın kırsaldaki en önemli örneği diye nitelendireceğimiz böylesine önemli bir sivil mimari yapıyı koruyup gelecek nesillere aktarmış olacağız.”

BAKMADAN GEÇME!