Resimleri satmayacak koleksiyon yapacak

Güncelleme Tarihi:

Resimleri satmayacak koleksiyon yapacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 00:00

İlk kişisel sergisini TEGV yararına açan ve gelirini vakfa bağışlayan Seher Amiklioğlu, ikinci kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Haberin Devamı

Doğan Holding Ankara Koordinatörü ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Ateş Amiklioğlu’nun eşi Seher Amiklioğlu, ikinci kişisel resim sergisini açtı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşan serginin açılışını, Meclis Başkanı Cemil Çiçek gerçekleştirdi. Çiçek, sanatçının koleksiyon amacıyla açtığı eserleri tek tek inceledi. 41 eserinin bulunduğu sergiyi, koleksiyon amacıyla sanatseverlerle buluşturduğunu belirten Amiklioğlu, ilk kişisel sergisinin gelirini ise, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışladığını söyledi.

HER BİRİ ÇOCUĞUM GİBİ

El emeği göz nuru resimleri satarken içinin burkulduğunu ifade eden Amiklioğlu, şöyle devam etti:
“Bu sergimde, 41 resim yer alıyor. İlk açtığım sergimin gelirini TEGV’e bağışladım. Eserlerimi satmayı ve onlardan kazanç elde etmeyi hiç düşünmedim. Bu nedenle ikinci sergimi de koleksiyon amaçlı açtım yani eserlerimin hiçbiri satılmayacak. Resimlerimin her biri çocuğum gibi. Bu nedenle de onlardan ayrılırken çok üzülüyorum. Çocuklarıma bile yaptığım resimlerden veremiyorum. Evimde 100’e yakın tablo var. Duvarlardaki tablolar her zaman değişiyor. Bazı eserleri bazen kaldırıyor, onların yerine özlediklerimi asıyorum. Belki ilerleyen zamanlarda yine, bağış amacıyla sergi açabilirim.” Amiklioğlunun sergisi, 16 Mayıs gününe kadar ziyarete açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!